Overzichtslijst Teamleden

De mensen achter de website

BDSMzaken heeft een supportteam bestaande uit vrijwilligers die zelf ook deel uitmaken van onze community. De teamleden zijn het grootste deel van hun tijd in de achtergrond actief. Maar hoewel niet altijd zichtbaar is het niet minder belangrijk. Zo beoordelen ze elke bijdrage die door de deelnemers op de website worden gepubliceerd. Alles wordt gelezen en getoetst aan onze gebruiksvoorwaarden. Zo houden we voor iedereen de boel netjes en passend bij de aard van de website.

De betere bijdragen krijgen van een teamlid het bekende vlaggetje, waarmee elk teamlid de eigen zienswijze mag inzetten, zodat we een breed palet aan smaken en voorkeuren afdekken.

Als er iets aan je publicatie schort dan zal het supportteam contact met je opnemen en er ervoor zorgen dat het opgelost wordt. Ook zorgen ze er voor dat je weer verder kan en niet met een probleem blijf zitten. Mocht je ooit ergens hulp bij nodig hebben dan kun je altijd met je vraag bij één van de teamleden terecht. Feedback is altijd welkom, want daar leren we van.

Behalve voor de inhoud van de website hebben we ook vrijwilligers voor de werkzaamheden in de back-office, voor de contacten met adverteerders, voor onze Facebook-pagina en voor de techniek. Al met al een mooi team met enthousiaste mensen!

Uiteindelijk hebben we met ons team één doel: zorgen dat je je prettig voelt bij BDSMzaken. De teamleden stellen zich hier onder zelf voor. Met een klik op een naam van een teamlid kun je ook het deelnemerprofiel van het teamlid bekijken.

Profielafbeelding Ster-DeelnemerMan D (Deelnemer 8) (1960)

Profielafbeelding

In 1997 heb ik samen met 3 andere BDSM-liefhebbers BDSMzaken opgericht. Dat waren allemaal actieve BDSM’ers die vonden dat er op het internet te weinig goede informatie te vinden was over BDSM. Zeker wat betreft het Nederlandstalige deel van het internet.

In eerste instantie heette de website BDSMzolder. Na circa 2 jaar ontstond er echter een zakelijk conflict met de provider over de hoeveelheid dataverkeer. Als gevolg daarvan wilden we naar een andere provider, maar weigerde de oude provider onze domeinnaam over te dragen. We hebben toen een herstart gemaakt onder de naam BDSMzaken.

In het begin hadden we circa 200 deelnemers, waarvan we de meeste wel kenden uit onze eigen kennissenkring. Door de jaren heen is dat flink gegroeid en uiteraard is het nu onmogelijk om alle +20.000 deelnemers persoonlijk te kennen. Ik probeer nog wel regelmatig mijn neus te laten zien bij bijeenkomsten en dergelijk, om zo ook in levende lijve contact te houden met de mensen waar we dit allemaal voor doen. De overige oprichters zijn ondertussen afgehaakt.

BDSMzaken is al die jaren mijn kindje gebleven. En hoewel het kindje ondertussen flink groot geworden is, blijft het een kind waar veel aandacht voor nodig is. Dat gebeurde gedurende al die jaren in de spaarzame vrije tijd, naast een reguliere baan. Pas in 2018 ben ik bij mijn werkgever 2 dagen per week minder gaan werken, zodat die tijd extra aan BDSMzaken besteed kan worden. Ondertussen ben ik 5 jaar eerder met pensioen gegaan en dat geeft veel ruimte.

Gelukkig zijn er altijd deelnemers uit de community als vrijwilliger bereid geweest om te helpen bij het draaiende houden van BDSMzaken. Dat zijn niet alleen de mensen die je nu op deze pagina ziet, maar uiteraard ook hun voorgangers. Zonder die mensen had BDSMzaken nooit kunnen worden wat het nu is.

Mijn doel is altijd geweest om van BDSMzaken een plek te maken waar je je als BDSM-er thuis kan voelen. Het motto is dan ook: waar je mag zijn wie je wilt zijn. Dat is ook gelijk de basis van alles wat we doen en dat proberen we voortdurend te blijven uitstralen.

Na 25 jaar vind ik het tijd om de continuïteit van BDSMzaken te borgen en te zorgen voor nieuw elan. Ik sta daar zelf niet meer voor aan de lat, maar Mademoiselle gaat de kar van de vernieuwing trekken. Zij ontwikkelt BDSMzaken 2.0 op een nieuw platform.Bij de overgang wordt het eigenaarschap aan haar wordt overgedragen. Tot die tijd hou ik BDSMzaken in de lucht en daarna zal ik vanaf een bescheiden plek een oogje op mijn kindje blijven houden.

Profielafbeelding Ster-DeelnemerVrouw D (Deelnemer 135101) (1973)

Profielafbeelding

Graag stel ik me voor.
Als deelnemer kom ik hier al wat jaren en sinds januari 2022 ben ik ook actief in het supportteam onder de scepter van More-M. Ik zal me vooral bezig houden met de technische kant van BDSMzaken.

Over mezelf:
Ik beschouw mezelf als een geboren BDSM-er. Daarmee bedoel ik dat ik nooit het gevoel heb gehad op zoek te zijn naar mezelf. Wel het gevoel om mezelf te temperen omdat het maatschappelijk niet altijd geaccepteerd wordt om wat extremere fantasieën te hebben. Waar mijn hart in BDSM voornamelijk ligt, is in de dynamiek in BDSM. De diepgang, de intensiteit, het onzichtbare draadje tussen 2 mensen, het gevoel en de wederzijds uitdaging.
Verder vind ik de diversiteit in BDSM absoluut leerzaam.
Ben je hier nieuw of heb je vragen. Stuur me gerust een privé bericht. Zolang de vraag serieus bedoeld is, is geen enkele vraag raar.

Qua techniek, ben ik meer op de achtergrond aanwezig. Maar ook daarover mag je me gerust een bericht sturen.

Profielafbeelding Ster-DeelnemerVrouw S (Deelnemer 110576) (1974)

Profielafbeelding

DolleDee, aangenaam! Een naam die ik toegedicht heb gekregen van een vriendin, al jaren voor mijn interesse in BDSM überhaupt was gewekt. Die bijnaam is onder mijn vrienden inmiddels algemeen bekend en daarom heb ik deze ook maar gekozen als nickname in deze community.

Na mijn scheiding in 2016 was ik bij het online daten een man tegengekomen die 'aan BDSM deed'. In eerste instantie even slikken, want als enigszins feministe met de film 'Fifty shades' in het achterhoofd liet geen weldenkende vrouw zich toch zo op haar knieën zetten, laat staan afranselen?! 'Ga er maar eens over lezen', adviseerde hij glimlachend. En tja, dan kom je online al snel op BDSMzaken uit.

Eenmaal ingelezen raakte ik steeds meer geïnteresseerd en ben gaan ervaren. Ingrijpend en opvattingveranderend. De website heeft mij toen niet meer losgelaten en andersom eigenlijk ook niet. De groep 'More-'m tafelgesprekken' leidde tevens tot grote verandering. Ik was het die niet uitgenodigd, maar ontboden werd deel te nemen. Die ontmoeting bleek de basis voor een hechte vriendschap. In de vele uren die we doorbrengen komt regelmatig de invulling van de website voorbij, wat More-M ermee wil bereiken en hoe dit vorm te kunnen geven. Daarbij brainstorm ik graag mee.

En zo is in 2017 de Facebook-pagina van BDSMzaken gelanceerd en onderhoud ik deze. Ook daar weten BDSM-ers ons steeds vaker te vinden. Het is bedoeld als voorportaal. Juist om ook via dit medium bezoekers bewust te maken van het bestaan van de website. Hopend dat zij (ster)deelnemer worden om zo de community verder uit te breiden en vorm te geven.

Ik onderhoud ook de contacten met de commercieel adverteerders. Wie een banner of advertorial wil plaatsen op de website en/of in de nieuwsbrief, kan bij mij terecht voor een vrijblijvende offerte. Het is nu ook mogelijk om een dergelijke reclame-uiting te laten ontwerpen met/door mij. Samen met de adverteerder kom ik altijd tot een passende boodschap.

Mijn activiteiten voor BDSMzaken zijn voor mij een prima voorbeeld van hoe werk en privé hand-in-hand kunnen gaan. Want, is mijn bezoek aan een BDSMwinkel of UBO nu werk of privé?! Hoe dan ook, je komt me vast een keer tegen, dus graag tot ziens!


Profielafbeelding Ster-DeelnemerVrouw S (Deelnemer 106718) (1976)

Profielafbeelding

Ik heb de naam Pussy-Cat gekozen omdat ik gek op katten ben, daarnaast vind ik het iets sensueels uitstralen, dat past wel bij mij. Mijn huidige profiel maakte ik aan vlak voor de lancering van de groepen, ik was al eens eerder kort lid in het voorjaar van 2015. Vrij kort na aanmelden ben ik Female Subs Only begonnen. (FSO) Het idee ontstond omdat ik met nog een paar andere subs in een KIK groepje zat, waar er heel wat afgekletst werd. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de drukste groepen van BDSMzaken met bijna 500 submissive vrouwen. FSO heeft ongeveer 1 keer per jaar een real life meeting.

Naast mijn interesse in BDSM heb ik nog een creatieve hobby die zijdelings verbonden is met BDSM. Ik maak wel eens latex kleding. Een tijdrovend klusje omdat het zo bewerkelijk is. Ik ben heel kieskeurig met wat ik maak, het moet flatteus zijn en mooi zitten. Daarnaast is latex geen goedkoop materiaal om mee te werken. Er komen dus slechts mondjesmaat kledingstukken uit mijn handen rollen.

Voor BDSMzaken hou ik me bezig met beoordelen van de foto’s.
Voor hulp en vragen kun je mij een bericht sturen, dan zal ik je proberen te helpen. Uiteraard heb ik gewoon een baan en ben ik niet 24/7 online.

Profielafbeelding Ster-DeelnemerVrouw s (Deelnemer 100937) (1974)

Profielafbeelding

“Daar waar ik de intense pijn liet doordringen tot in het diepst van mijn wezen, lag de liefde voor het oprapen.”
©️Julie_X

Het is inmiddels bijna 7 jaar geleden dat ik op deze site terecht kwam; via en met mijn eerste D. Alhoewel ik niet alle jaren even actief ben geweest op dit platform, ben ik nooit echt weggeweest. Het waren jaren waarin ik veel mooie, lieve en bijzondere mensen heb ontmoet, dierbare vriendschappen heb opgebouwd en de meest intense ervaringen heb verzameld. Jaren waarin ik me in momenten heb weten te bevrijden van mijn vaak te strak zittend maatschappelijk harnas; waarin ik mijn diepste, donkerste en meest stoute verlangens en fantasieën heb omarmt, deze durfde uiten en mocht beleven.
De aantrekkelijke wisselwerking tussen macht en onmacht, controle en loslaten, pijn en comfort heb ik in alle vrijheid en veiligheid kunnen ervaren. Door vallen en weer opstaan heb ik geleerd, omdat daar hier de ruimte voor is; je wordt altijd opgevangen.

Hier mag ik zijn wie ik wil zijn, maar kan ik vooral zijn wie ik bèn!

Sinds september 2022 ook lid van het supportteam, ben ik mede-verantwoordelijk voor de dagboeken en verhalen, die ik dagelijks met veel plezier en soms zelfs met grote bewondering lees. Dank aan alle schrijvers, dichters, woordkunstenaars, neologisten en taalnazi's die deze site net nog een stukje mooier maken;)
Heb je vragen of wil je iets delen, ook mij kun je hiervoor benaderen!

X Julie_X

Profielafbeelding Ster-DeelnemerVrouw s (Deelnemer 77861) (1979)

Profielafbeelding

In 2013 maakte ik een profiel aan op BDSMzaken en na zo’n vier naamsverandering luister ik nu hier naar de naam: luce.

BDSM is wie ik ook ben, reeds vanaf jonge leeftijd. Ik beschrijf het vaak als zijnde een levensvreugde. Zonder mijn BDSM ben ik minder gelukkig. Het is voor mij een ware werkelijkheid die ik in- en uitadem en die gepaard gaat met speelsheid en bij voorkeur zonder drama. Er zit geen aan- of uitknop op.

Ik geniet al jaren hier van de schrijfsels van anderen. De verhalen, de dagboeken. De groepsgesprekken. Ik vind er herkenning, steun. Ik geniet ook enorm van de vriendschappen die ik via deze site heb mogen opdoen, de mensen die ik heb mogen ontmoeten in terloopse bijeenkomsten. De verhalen/ervaringen te mogen horen van een ieder, die bdsm op zijn eigen manier een invulling weet te geven.

Ja, ik ben blij dat BDSMzaken en vooral zijn community bestaat. Ik vind het daarom best een eer om nu ook te morgen bijdragen als zijnde lid van het supportteam.

Ik lees mee en beoordeel voornamelijk de verhalen. Met vragen of opmerkingen daarover of heb je daar hulp bij nodig, mag je mij altijd een berichtje sturen.

Pluk ‘m, iedere dag, elke dag, ❤️🍀❤️

luce

Profielafbeelding Ster-DeelnemerMan s (Deelnemer 134999) (1971)

Profielafbeelding

Arvins heeft mede aan de wieg gestaan van bdsmzaken.nl. Vanaf de oprichting tot eind 2001 heeft hij zijn steentje bijgedragen, waarna hij een ander pad in zijn leven is gaan bewandelen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sinds 2022 is hij weer terug voor het verlenen van technische ondersteuning.


Profielafbeelding Ster-DeelnemerMan s (Deelnemer 123398) (1964)

Profielafbeelding

Ook ik zal mij even voorstellen
Ik ben sinds 2019 lid van BDSM zaken nadat ik een jaar gescheiden was. Sinds die tijd mij steeds meer durven open te stellen om mijzelf te accepteren zoals ik ben. Iets wat ik eigenlijk al vanaf mijn 13de jaar wist maar niet (h)erkende als zijnde BDSM. Mijn nickname is ontleent aan hoe ik mijn dienstbaarheid graag inzet. Heb hier verschillende mooie contacten op gedaan en veel kanten van BDSM mogen ervaren en nog steeds erg nieuwsgierig naar wat BDSM mij kan brengen. Dit maakt dat ik deze site een erg warm hart toedraag.

Aan mij is gevraagd of ik mij binnen het supportteam voornamelijk wil inzetten om mee te denken, mijn creativiteit, nieuwsgierigheid en mijn ervaring (beroepsgericht) heb opgedaan in te zetten om deze website te ‘upgraden’ zodat iedere geïnteresseerde in BDSM zich hier thuis voelt. Een platform met zijn eigen unieke identiteit die leden op een mooie manier verbind.

Graag kom ik in contact met jou, iedereen, die die ideeën heeft want het is een platform van leden voor leden.


104 Deelnemers op de site. 20587 Actieve deelnemers. 666 bezoekers.