Overzichtslijst Beheerders

De mensen achter de website

De beheerders van BDSMzaken hopen met de website aan iedere belangstellende van bdsm een plek te bieden waar ze zich thuis voelen. Dit doen ze door informatie te bieden, maar nog veel meer door iedereen de ruimte te geven zichzelf te uiten en in contact te komen met ´lotgenoten´.

Van elke beheerder volgt hieronder een korte introductie.

More-M

'
More-M

In 1997 heb ik samen met 3 andere BDSM-liefhebbers BDSMzaken opgericht. Dat waren allemaal actieve BDSM’ers die vonden dat er op het internet te weinig goede informatie te vinden was over BDSM. Zeker wat betreft het Nederlandse deel van het internet.

In eerste instantie heette de website BDSMzolder. Na circa 2 jaar ontstond er echter een zakelijk conflict met de provider over de hoeveelheid dataverkeer. Als gevolg daarvan wilden we naar een andere provider, maar weigerde de oude provider onze domeinnaam over te dragen. We hebben toen een herstart gemaakt onder de naam BDSMzaken.

In het begin hadden we circa 200 deelnemers, waarvan we de meeste wel kenden uit onze eigen kennissenkring. Door de jaren heen is dat flink gegroeid en uiteraard is het nu onmogelijk om alle +20.000 deelnemers persoonlijk te kennen. Ik probeer nog wel regelmatig mijn neus te laten zien bij bijeenkomsten en dergelijk, om zo ook in levende lijve contact te houden met de mensen waar we dit allemaal voor doen. De overige oprichters zijn ondertussen afgehaakt met uitzondering van mijn ex-partner just-s, die nog in de backoffice hand en spandiensten verleend.

BDSMzaken is al die jaren mijn kindje gebleven. En hoewel het kindje ondertussen flink groot geworden is, blijft het een kind waar veel aandacht voor nodig is. Dat gebeurde gedurende al die jaren in de spaarzame vrije tijd, naast een reguliere baan. Pas in 2018 ben ik bij mijn werkgever 2 dagen per week minder gaan werken, zodat die tijd extra aan BDSMzaken besteed kan worden.

Gelukkig zijn er altijd deelnemers uit de community als vrijwilliger bereid geweest om te helpen bij het draaiende houden van BDSMzaken. Dat zijn niet alleen de mensen die je nu op deze pagina ziet, maar uiteraard ook hun voorgangers. Zonder die mensen had BDSMzaken nooit kunnen worden wat het nu is.

Mijn doel is altijd geweest om van BDSMzaken een plek te maken waar je je als BDSM-er thuis kan voelen. Het motto is dan ook: waar je mag zijn wie je wilt zijn. Dat is ook gelijk de basis van alles wat we doen en dat proberen we voortdurend te blijven uitstralen.
We hebben nog altijd meer plannen en ideeën dan beschikbare tijd om het vorm te geven. Maar het betekent wel dat we nog jarenlang vooruit kunnen met de verdere ontwikkeling. We zijn nog lang niet klaar.

Madelief

'
Madelief

Bij deze zal ik me even voorstellen.
Mijn naam hier is Madelief. Ik ben sinds oktober 2013 deelnemer van deze site.

Er ontstonden sindsdien fijne vriendschappelijke contacten. Ik was absoluut niet op zoek naar een nieuwe relatie.
Echter, tot mijn grote geluk, ontmoette ik hier in januari 2015 mijn grote liefde.
We gingen snel. Want na heel korte tijd vroeg hij mij ten huwelijk, trok ik bij hem in en in traden we in het huwelijk. Dit alles door het bestaan van BDSMzaken.

We waren super gelukkig in onze monogame huwelijksrelatie. Het was als in een sprookje...

Helaas lopen sprookjes niet altijd goed af. Want in februari 2019 al, moest ik hem afstaan aan het licht. En hoewel ik een spiritueel mens ben en weet dat we voor altijd verbonden zijn, is het verdriet en het gemis heel groot.

BDSMzaken is een site met echte mensen. De liefde, warmte en steun die ik heb gekregen (en krijg) van onze community, is bijzonder groot. Daar ben ik dankbaar voor.

Waarom ben ik lid van het supportteam van BDSMzaken?
Een van de hechte vriendschappen die hier zijn ontstaan, is met Peter Pan. En ergens in de eerste helft van 2015, polste hij mij of ik (net als hij toen) misschien ook vrijwilliger wilde worden in het team van BDSMzaken.
Op mijn ja, werd ik benaderd door More-M en sindsdien draai ik met veel plezier mee in het support team, wat al snel uitbreidde naar een groter team.

Niemand weet hoe het leven loopt, maar voorlopig vind ik het nog steeds prettig om op deze manier een bijdrage te leveren aan de community. Dus.... mocht je vragen hebben, mail mij gerust.

Steffie

'
Steffie

Steffie is zelf schrijfster van het boek 'De Kunstenaar' (2015). Nu help zij ons bij het lezen van de verhalen en dagboeken die door de deelnemers zijn geschreven. Zij checkt niet alleen of de inhoud past bij onze Gebruiksvoorwaarden, maar heeft ook oog voor verhalen met diepgang. De betere dagboeken en verhalen krijgen van haar de bekende 'teamkeuze'.

DolleDee

'
DolleDee

DolleDee, aangenaam! Een naam die ik toegedicht heb gekregen van een vriendin, al jaren voor mijn interesse in BDSM überhaupt was gewekt. Die bijnaam is onder mijn vrienden inmiddels algemeen bekend en daarom heb ik deze ook maar gekozen als nickname in deze community.

Na mijn scheiding in 2016 was ik bij het online daten een man tegengekomen die 'aan BDSM deed'. In eerste instantie even slikken, want als enigszins feministe met de film 'Fifty shades' in het achterhoofd liet geen weldenkende vrouw zich toch zo op haar knieën zetten, laat staan afranselen?! 'Ga er maar eens over lezen', adviseerde hij glimlachend. En tja, dan kom je online al snel op BDSMzaken uit.

Eenmaal ingelezen raakte ik steeds meer geïnteresseerd en ben gaan ervaren. Ingrijpend en opvattingveranderend. De website heeft mij toen niet meer losgelaten en andersom eigenlijk ook niet. De groep 'More-'m tafelgesprekken' leidde tevens tot grote verandering. Ik was het die niet uitgenodigd, maar ontboden werd deel te nemen. Die ontmoeting bleek de basis voor een hechte vriendschap. In de vele uren die we doorbrengen komt regelmatig de invulling van de website voorbij, wat More-M ermee wil bereiken en hoe dit vorm te kunnen geven. Daarbij brainstorm ik graag mee.

En zo is in 2017 de Facebook-pagina van BDSMzaken gelanceerd en onderhoud ik deze. Ook daar weten BDSM-ers ons steeds vaker te vinden. Het is bedoeld als voorportaal. Juist om ook via dit medium bezoekers bewust te maken van het bestaan van de website. Hopend dat zij (ster)deelnemer worden om zo de community verder uit te breiden en vorm te geven.

Sinds een paar maanden onderhoud ik ook de contacten met de commercieel adverteerders. Wie een banner of advertorial wil plaatsen op de website en/of in de nieuwsbrief, kan bij mij terecht voor een vrijblijvende offerte. Het is nu ook mogelijk om een dergelijke reclame-uiting te laten ontwerpen met/door mij. Samen met de adverteerder kom ik altijd tot een passende boodschap.

Mijn activiteiten voor BDSMzaken zijn voor mij een prima voorbeeld van hoe werk en privé hand-in-hand kunnen gaan. Want, is mijn bezoek aan een BDSMwinkel of UBO nu werk of privé?! Hoe dan ook, je komt me vast een keer tegen, dus graag tot ziens!


baron

'
baron

De nickname die ik op deze site gebruik is baron ( met een kleine b omdat het officieel zo hoort en ik geen hoofdletter nodig heb om mijn dominantie te bevestigen).

Wie ik ben: deels te lezen in de dagboeken en af en toe te horen aan een tafeltje. Eind 2012 stuitte ik op BDSMzaken en dacht direct dat ik hier wel iets zou durven publiceren in de richting van mijn gevoelens met betrekking tot de bdsm. Het heeft vele en heel mooie contacten tot stand gebracht met hier en daar een vriendschap voor het leven. Dat de bdsm heel gevoelig kan liggen heeft me sterker gemaakt in het leven. Met elkaar kom je ergens. Het is ook direct waar voor mij de lat ligt.

Ik wilde iets terugdoen voor de site en heb dat eens aangegeven. In juli ben ik benaderd om mee te werken aan de site. Nu geniet ik dagelijks van het lezen van alle hoofdstukken in de verhalen en de dagboeken. Daarnaast schrijf ik graag. Uiteraard naast mijn dagelijks werk in de creatieve sector waar ik een eigen onderneming voer.

Pussy-Cat

'
Pussy-Cat

Ik heb de naam Pussy-Cat gekozen omdat ik gek op katten ben, daarnaast vind ik het iets sensueels uitstralen, dat past wel bij mij. Mijn huidige profiel maakte ik aan vlak voor de lancering van de groepen, ik was al eens eerder kort lid in het voorjaar van 2015. Vrij kort na aanmelden ben ik Female Subs Only begonnen. Het idee ontstond omdat ik met nog een paar andere subs in een KIK groepje zat, waar er heel wat afgekletst werd. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de drukste groepen van BDSMzaken met meer dan 300 submissive vrouwen en 1 a 2 keer per jaar een real life meeting.

Naast mijn interesse in BDSM hou ik ook erg van het schrijven van erotische verhalen. Gelukkig zijn deze twee dingen uitstekend te combineren. Ik schreef o.a. in 2016 en 2017 mee met de EWA schrijfmarathon. Schrijven met een thema en maximaal aantal woorden waarbij in 10 rondes elke ronde schrijvers afvielen door te weinig stemmen. Ik redde het ‘t eerste jaar tot en met ronde 8 en het tweede jaar tot en met ronde 7. Toen deze EWA (Erotic writers & artists) website ermee stopte eind 2017, besloot ik hier op BDSMzaken de 700 woorden groep op te richten. Het doel; een leuke anonieme schrijfwedstrijd met, als je daaraan mee wil doen, het ontvangen en geven van feedback zodat je steeds beter leert schrijven.

Verder heb ik nog een creatieve hobby die zijdelings verbonden is met BDSM. Ik maak wel eens latex kleding. Een tijdrovend klusje omdat het zo bewerkelijk is. Ik ben heel kieskeurig met wat ik maak, het moet flatteus zijn en mooi zitten. Daarnaast is latex geen goedkoop materiaal om mee te werken. Er komen dus slechts mondjesmaat kledingstukken uit mijn handen rollen.

Voor BDSMzaken hou ik me bezig met beoordelen van de foto’s, advertenties en profielen en, zij het in mindere mate, met de dagboeken en verhalen. Voor hulp en vragen kun je mij een bericht sturen, dan zal ik je proberen te helpen. Uiteraard heb ik gewoon een baan en ben ik niet 24/7 online.

soofje

'
soofje

Als teamlid houdt soof zich bezig met de dagelijkse beoordeling van alle gepubliceerde bijdragen (advertentie, profielen, dagboeken, verhalen en afbeeldingen). De betere bijdragen krijgen van haar het bekende 'vlaggetje'.

Gina

'
Gina

Gina is ...

Archon

'
(Geen beschrijving)

Beschrijving van Archon volgt.


Over BDSMzaken

Populair

Mijn BZ

260 Deelnemers op de site. 21642 Actieve deelnemers. 450 bezoekers.