Over BDSMzaken

Wie zijn wij

BDSMzaken is de grootste Nederlandstalige community voor iedereen met belangstelling voor vrijwillige machtsverhoudingen binnen relaties. We bestaan al sinds 1998 en zijn daarmee ook de oudste Nederlandstalige website over BDSM. De oprichters en de huidige beheerders zijn zelf ervaren BDSM-ers. Ze kennen letterlijk en figuurlijk 'het klappen van de zweep'.

Er bestaat maatschappelijk gezien nog veel onbegrip over BDSM. Mede daardoor lopen de meeste BDSM-ers niet te koop met hun voorkeuren en verlangens. Vaak kunnen zij dit niet bespreken met hun eigen partner, familie, vrienden of kennissen. BDSMzaken biedt dan uitkomst door een veilige omgeving te bieden waar gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten. Je hoeft je bij ons niet te generen voor je voorkeuren, je verlangens of je geaardheid. Het stikt hier van de mensen die in een vergelijkbare situatie zitten als jij. Je kunt bij alles wat je hier doet zo anoniem blijven als je zelf wilt.

BDSMzaken is gegroeid van een eenvoudige informatieve website tot een levendige community waar deelnemers contacten kunnen leggen en informatie met elkaar kunnen delen.

Ons doel is tweeledig

  1. Bieden van een veilige plek waar iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn.
  2. Op een serieuze manier informatie over BDSM verschaffen.

De website is er daarom voor de nieuwsgierige beginner die alles nog wil ontdekken en een niet te stille honger naar informatie heeft. Maar aan de andere kant biedt de website ook genoeg mogelijkheden voor de doorgewinterderde BDSM-er.

Expliciete inhoud

Door de aard van het onderwerp is het niet vreemd dat de website zogenaamde expliciete inhoud bevat. Voor sommige mensen kan dat aanstootgevend zijn. De website is namelijk een verzamelplaats van kennis, ervaringen, wetenswaardigheden, ideeën, fantasieën en afbeeldingen van een bonte verzameling mensen die allemaal belangstelling hebben voor BDSM of daar ervaring mee hebben. En al deze zaken worden in expliciete bewoordingen beschreven.

De aanwezige afbeeldingen zijn hooguit bedoeld om de tekst te ondersteunen. Uitzondering hierop vormen de speciale onderdelen waar liefhebbers van expliciete content hun hart kunnen ophalen aan films en foto's.

Samenwerking met derden

We proberen zo veel mogelijk samen te werken met anderen, bijvoorbeeld door informatie gemeenschappelijk te gebruiken. Voorbeelden hiervoor zijn de Uitgaansagenda en de linkpagina's voor BDSM en Fetish.

Daarnaast kennen we zogenaamde 'voorkeurs-leveranciers'. Dat zijn bedrijven waarvan wij vinden dat ze beter dan gemiddeld presteren qua assortiment, prijsstelling en service. Op de website vind je produkten van deze leveranciers terug. Als je daar op klikt dan kom je in de winkel van de leverancier, waar je het artikel kunt bekijken en eventueel kopen. Wij als website ontvangen provisie als je via zo'n link je aankoop doet.

De verantwoordelijkheid voor die websites ligt bij de betreffende eigenaren en beheerder. Voor vragen over de produkten, bestellingen en/of serviceverlening moet je altijd contact opnemen met de betreffende leverancier. Wij weten verder niets over de produkten en over eventuele bestellingen.

Zoals aangegeven in ons privacy-beleid wisselen wij geen gegevens over deelnemers uit met leveranciers of organisaties waar we mee samenwerken

Andersom verstrekken de leveranciers en organisaties geen gegevens over klanten en of bestellingen aan BDSMzaken.

Bronvermelding

BDSMzaken-checklist

De BDSMzaken-checklist is gebaseerd op een Engelstalige checklist opgesteld door de Amerikaan Tammad Rimilia. Deze lijst is met zijn toestemming volledig vertaald en aangevuld. Wij hebben de activiteiten vervolgens gerubriceerd en beschreven. De huidige lijst is blijven groeien en lijkt niet meer op de originele lijst.

Bijna alle BDSM-checklisten die je op het internet tegenkomt zijn overgenomen uit een eerdere versie van de BDSMzaken-checklist. Deze werd in de beginjaren als Word-document verspreid. Het kopiëren naar eigen website was daarmee wel erg eenvoudig geworden. Ondertussen zijn deze gekopieerde checklisten verouderd ten opzichte van onze checklist.

Afbeeldingen

De afbeeldingen op de website zijn uit verschillende bronnen.

  • Een beperkt deel is afkomstig van openbare bronnen van het internet.
  • Een deel is afkomstig uit privé verzamelingen van derden
  • Een groot deel is met toestemming overgenomen uit online webshops
  • De logo's en schermopmaaksymbolen zijn ontworpen door just-s.
  • Een aantal afbeeldingen zijn middels een licentie verkregen via Animation Factory of zogenaamde stocks

Disclaimer

Regelmatig ontvangen wij informatie van derden. De originele herkomst is door ons niet te achterhalen en daardoor kunnen we ook geen controle op copyrights uitvoeren. Indien je van mening bent dat we met een deel van de inhoud van de site inbreuk maken op copyrights dan vernemen we dat graag. We zullen dan passende maatregelen ondernemen.

Het grootste deel van de (niet statische) inhoud is afkomstig van de deelnemers. BDSMzaken.nl is niet verantwoordelijk voor de publicaties die door deelnemers worden geplaatst. Zij blijven altijd zelf verantwoordelijk (zie hiervoor onze Gebruiksvoorwaarden)


© 1999-2018 BDSMzaken.nl® - Kopiëren niet toegestaan - Stel een vraag - Gebruiksvoorwaarden- Over BDSMzaken - Onze Beheerders - Versies - Adverteer bij ons
162 Deelnemers op de site. 21547 Actieve deelnemers. 408 actieve sessies.