Algemeen: Gebruiksvoorwaarden

Log in om in te stemmen

Je kunt hieronder de Gebruiksvoorwaarden lezen.
Alleen ingelogde deelnemers kunnen aangeven met de Gebruiksvoorwaarden akkoord te gaan.
Je moet dus eerst inloggen om akkoord te gaan.

Tips bij het aangaan van contacten

Contact met andere maken is altijd leuk. Een groot deel van BDSMzaken is daarom ook gericht op het leggen van contacten.

Je kunt zelf het initiatief nemen om contact te maken met anderen. In welke mate andere deelnemers contact met jou kunnen zoeken bepaal je zelf met de instellingen bij je Persoonlijke Gegevens. Je bepaalt zelf:

 1. of anderen mogen zien dat je online bent;
 2. of je ‘vindbaar’ wilt zijn voor andere deelnemers;
 3. of je Vrije Mailreacties wilt ontvangen van anderen;
 4. of je SMS-jes van anderen wilt ontvangen.
 5. of je een contactadvertentie publiceert;

Tenslotte heb je nog een ‘Negeerlijst’ waarmee je kunt voorkomen dat bepaalde deelnemers (nog langer) contact met jou kunnen opnemen.

Als deelnemer heb je een privé Mailbox. Zolang je via die Mailbox berichten met anderen uitwisselt geef je nooit je e-mailadres prijs. Je kunt dus eerst beter op die manier kennismaken voordat je je e-mailadres geeft.

Gezonde dosis argwaan

In principe kan iedereen deelnemer worden bij BDSMzaken. Er vindt geen identiteitcontrole plaats. Niemand hoeft zijn paspoort te laten zien. Iemand kan dus liegen bij het aanmaken van een account. Op internet kan iedereen de identiteit aannemen die hij of zij wil. Een man kan zich aanmelden als vrouw. Een oudere vrouw kan zich voordoen als een jong blaadje. Een aardige vrouw of man kan, naar later blijkt, alleen op je geld uit zijn.

Gelukkig verlopen de meeste contacten plezierig, hoewel er niet altijd blijvende relaties uit voortkomen. Uiteraard kan het ook mislopen. De excessen lezen we allemaal in de krant. Het is daarom verstandig om een gezonde dosis argwaan te hebben bij het leggen van contacten.

Onthoudt daarom dat je nooit weet wie de persoon tegenover je is. Je kunt hooguit afgaan op wat de ander zegt, maar zeker weten doe je het nooit. Je weet niet of de ander de waarheid spreekt of liegt.

Ga dus niet over één nacht ijs. Het beste is eerst wederzijds vertrouwen opbouwen. Probeer elkaar via de contactmogelijkheden van de website beter te leren kennen. In principe geldt:

 • Geef niet teveel gegevens over jezelf aan iemand die je nog niet goed kent. Mocht je het contact om de een of andere reden verbreken, dan voorkom je hiermee dat iemand je kan gaan lastig vallen of zelfs stalken.
 • Stuur niet direct persoonlijke foto’s.
 • Wees voorzichtig met een webcam. Webcambeelden kunnen opgenomen en verspreid worden. Doe dus zeker geen dingen die je anders ook nooit zou doen.
 • Laat je niet overhalen tot het uitvoeren van handelingen of opdrachten waar je niet helemaal achter staat.
 • Ook al is de ander dominant, dan bepaal jij zelf nog altijd of je die dominantie accepteert en in welke mate.
 • Spreek niet zomaar met iedereen af.
 • Wees voorzichtig met telefoonnummers. Gebruik voor SMS-jes de anonieme SMS-chat van BDSMzaken.
 • Schakel je nummerweergave uit als je iemand belt.

Waarop bedachtzaam zijn?

Deze tips zijn bedoeld om je weerbaarder te maken als dat nodig is. Dat kan alleen als je weet op welke risico’s je bedacht moet zijn. Je kan je daar dan tegen wapenen. Er zijn te veel voorbeelden om ze allemaal te noemen, vandaar dat we volstaan met een kort lijstje. Als je zelf nog meer voorbeelden kunt bedenken dan hebben we ons doel bereikt.

 • De ander is een drooggeiler die niet meer wilt dan jou geile dingen zien doen voor de webcam.
 • De ander is slechts uit op een goedkoop sexavontuurtje terwijl jij een meer blijvende relatie zoekt.
 • De ander probeert je geld afhandig te maken (afstaan geld of pinpas bij ontmoeting, money slavery, fikse bijdragen in onkostenvergoeding, verplichte kado’s kopen voor de ander.)
 • Een loverboy probeert je in zijn macht te krijgen.
 • De ander brengt je in een positie waardoor je chantabel bent (intieme foto’s of webcambeelden).
 • Een stalker laat je niet meer los als hij je eenmaal heeft.
 • De ander gaat hard over jouw grenzen heen bij een spel.
 • De ander gebruikt zijn (dominante) overwicht om jou te pushen tot dingen die je helemaal niet wilde.

Andere zaken waar je op kunt letten zijn:

 • De ander is inconsequente met informatie over leeftijd, interesses, burgerlijke staat, beroep, baan en dergelijke.
 • De ander weigert gesprekken te voeren over de telefoon na een goede intieme online relatie.
 • De ander faalt directe antwoorden te geven op directe vragen.
 • De ander is duidelijk anders in persoon dan wanneer hij/zij online is.
 • De ander is op voor de hand liggende 'familiemomenten' nooit bereikbaar.

Afspreken blijft mensenwerk. Het gaat er om dat je er zelf een goed gevoel bij hebt. De meeste mensen gaan op hun onderbuikgevoel of intuïtie af en meestal pakt dat goed uit. Maar veel beter is het om je hersens te blijven gebruiken en je eigen inzicht voorrang te geven boven je (opwindende) gevoelens.

Eerste afspraakje

Na de virtuele kennismaking volgt mogelijk een echte ontmoeting. Uiteraard is dat heel spannend. Hou ook hierbij in de gaten dat je nog steeds niets met zekerheid over de ander weet. Een paar voorzorgsmaatregelen kunnen daarom geen kwaad.

 • Ook al twijfel je maar een klein beetje spreek dan niet af. Leer elkaar dan nog iets beter kennen en kijk of de twijfel verdwijnt. Verdwijnt de twijfel niet dan is het misschien beter om helemaal niet af te spreken.
 • Spreek de eerste keer niet bij jou of bij de ander thuis af, maar kies een neutrale plek. Bij voorkeur een openbare plek zoals een café of restaurant. Door de aanwezigheid van derden is er sprake van enige sociale controle.
 • Wees vooraf duidelijk over jouw doel van de kennismaking. Als je niet van plan bent om te gaan ‘spelen’ geef dat dan vooraf duidelijk aan.
 • Gebruik eventueel een zogenaamde Safety Call. Dat houdt in dat je een bevriend persoon inlicht over je afspraakje. Je vertelt de ander waar en hoe laat je afgesproken hebt en eventueel met wie. Spreek af dat je op een bepaalde tijd zal bellen. Als jij niet op tijd belt dan belt de ander jou een kwartier later. Mocht je de oproep niet beantwoorden dan spreek je af wat de ander voor maatregelen neemt (bijv: komen kijken of de politie bellen).
 • Je kunt ook eventueel een derde persoon eerst laten spreken met je date. Zo weet diegene met wie je afspreekt dat je ook daadwerkelijk aan anderen vertelt hebt dat je een date hebt.
 • Laat je niet thuis ophalen of afzetten als je er nog niet aan toe bent om je adres prijs te geven.

Als je jezelf voorneemt dat er bij de eerste kennismaking ‘niets gebeurt’ dan stel je jezelf minder afhankelijk op. Je kan dan de kat uit de boom kijken en zelf bepalen of de ‘klik’ er is. Hou ook tijdens de ontmoeting je eigen grenzen in acht en besef dat je ALTIJD nee kunt zeggen of weg kunt gaan. Laat het in ieder geval duidelijk blijken als je vindt dat iets te heftig is of te snel gaat.

Omgang met 16 en 17 jarigen

Uiteraard gelden bij elk contact de normale wettelijke regels. Hoewel we die van harte onderschrijven gaan we die hier niet opsommen. BDSMzaken kent echter ook deelnemers van 16 en 17 jaar. Om die groep extra bescherming te geven heeft de wetgever sinds kort een nieuw wetsartikel ingevoerd (artikel 248a Wetboek van Strafrecht)

Als je weet of kan vermoeden dat de ander 16 of 17 is dan ben je strafbaar als je door misbruik van uit feitelijke verhoudingen voorvloeiend overwicht de ander opzettelijk beweegt tot ontuchtige handelingen of als de ander zulke handelingen van jou moet dulden.

Het ‘uit feitelijke verhoudingen voorvloeiend overwicht’ kan al ontstaan door een onevenredig leeftijdsverschil. Mogelijk dat zelfs dominant gedrag al onder deze bepaling kan vallen. We adviseren iedereen om deze jonge deelnemers vooral in hun eigen tempo hun ontdekkingen te laten doen en op geen enkele manier te pushen of op te jagen. Dat is trouwens in zijn algemeenheid al iets waar we geen prijs op stellen.

Heb je als jongere deelnemer het gevoel dat je bovenmatig lastig gevallen wordt door oudere deelnemers schroom dan niet om de webmaster hiervan in kennis te stellen. Jonge BDSM-ers kunnen trouwens ook terecht bij 'BDSM-voor-jongeren' via Samarium.

Meer info nodig?

Mocht ondanks deze tips een contact erg vervelend verlopen zoek dan eens bij een zoekmachine voor één van de vele meldpunten voor seksueel misbruik, stalking en dergelijk. Daar vind je doorgaans uitvoerige informatie, tips en adressen.

Hieronder geven we alvast een paar algemene links


Over BDSMzaken

Populair

Mijn BZ

180 Deelnemers op de site. 22020 Actieve deelnemers. 184 actieve sessies.