Veelgestelde vraag

Algemeen: Ik wil mijn invoer opslaan maar moet eerst inloggen. Daarna is alles weg?

Tips voor invoeren lange teksten

De connectie tussen jouw computer en de webserver wordt bijgehouden in een zogenaamde sessie. Daarin worden onder andere gegevens bijgehouden over jouw inlog. Als je een volgende pagina opvraagt dan weet de webserver aan de hand van de sessie-gegevens wie je bent en wat je mag.

In sporadische gevallen raakt de server deze sessiegegevens kwijt (bijvoorbeeld na een reset van de server). De webserver weet dan niets meer van jouw inloggegevensf. Het is dan ook niet mogelijk om jouw ingevoerde gegevens op te slaan, omdat niet bekend is wie je bent. Je ingevoerde gegevens kunnen dan ook niet aan je deelnemeraccount gekoppeld worden.

Mogelijke oplossingen:

  1. Sla je ingevoerde tekst tussentijds op (optie Bewaren Niet publiceren). De tekst die je tot dan toe ingevoerd hebt wordt bewaard en je kunt rustig verder typen.
  2. Als het een tekstveld betreft (zoals een groepsbericht of een Mailreactie) knip en plak de hele tekst dan eerst naar je klembord voor dat je de optie 'Opslaan' kiest. Het selecteren van de tekst doe je met Ctrl+A. Het kopiëren van de tekst naar het klembord doe je met Ctrl+C. Mocht het opslaan niet lukken dan kun je teruggaan naar het invoerscherm en met Ctrl+V de tekst weer terugplakken.
  3. Type je tekst op je gemak met een tekstverwerker op je eigen PC (bijvoorbeeld met Word of Notepad). Als je tevreden bent over je tekst kun je inloggen op de website en je tekst knippen en plakken naar de website. Dit heeft als voordeel dat je eventueel gebruik kunt maken van de spellingscontrole van de tekstverwerker.

 

Gebruik de Terug-knop van je browser

Als het je toch overkomt dat je uitgelogd bent als je je ingevoerde gegevens wilt opslaan, gebruik dan de Terug-knop van je browser. In de meeste gevallen staat de tekst er dan weer en kun je alsnog opslaan.

Er is nog geen aanbeveling gegeven aan deze Veelgestelde vraag .

Mijn acties

Voor acties met een * moet je ingelogd zijn.

Algemene gegevens

aanbeveling
17-01-2007 10:05
30-07-2012 15:30
2405x


2 Deelnemers op de site. 20602 Actieve deelnemers. 74 bezoekers.