Forumbericht

Algemeen BDSM-forum

Opties

Ga naar forum-index of kies ander forum:
(Raadpleeg Index van de BDSM-Vraagbaak voor discussies geordend op onderwerp)

Alle berichten uit deze discussie

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

25-06-2009 10:28 (8x aanbeveling)

Wat ik vaak proef uit je woorden, La Donna, is dat die vrouwelijke subjes eigenlijk behoorlijke stakkers zijn: ze laten zich belagen door oudere getrouwde Dom’s, die van twee walletjes willen eten. Of ze zijn seksueel geremd en menen een Dominant nodig te hebben om hen naar het seksuele hoogtes te stuwen. Of ze willen Liefde en treffen alleen maar geile, op seks beluste Dom’s aan, waar ze vervolgens –tegen beter weten in- hun ziel en zaligheid aan geven.
Het beeld van de onderdrukte christelijke vrouw van de jaren 50, die zich schaamtevol afvraagt of haar lust er wel mag zijn doemt weer op.

Wake up! We leven in 2009! Ik heb mijn clitoris helemaal zelfstandig gevonden, al op vroege leeftijd en geloof me, we zijn dikke vriendinnetjes geworden! Alleen vindt die rare clitoris van mij en de rest erom heen het een zeer opwindend gegeven gedomineerd te worden door een man, ongeacht alle feministische golven die door mijn hoofd en broekje heen zijn gegaan.
En ja, ik ben o.a. seksueel vrijer geworden door mijn Dom. Net zoals ik wijzer ben geworden door de docenten die ik in mijn schoolcarrière heb versleten. Je steekt zo in je leven wel eens wat op en vaak zijn het anderen die je ergens op wijzen. Wat is daar mis mee?
Uiteraard is het goed mogelijk om al jouw vragen met ‘ja’ te beantwoorden: ongetwijfeld dat er sub’s zijn die hun ziel en zaligheid laten afhangen van hun Dom en zich in jouw beeld herkennen. Maar graag wil ik –als vrouwelijke sub, die terug kan kijken en vooruit kan blikken op een lekker seksueel actief leven waar ze hoogstpersoonlijk zelf voor heeft gezorgd- een tegengeluid geven.
En kijkend naar mijn eigen seksuele bdsm- wensen en verlangens heb ik wel degelijk een Dom nodig om mijn wensen te laten vervullen. Ik ben namelijk geen hermafrodietje dus wordt het lastig als ik mezelf eens een flinke neukbeurt wil geven. Mezelf afranselen laat ik ook liever aan mijn Dom over. Over mezelf heen pissen lukt misschien als ik dronken ben, maar het geeft toch net niet die kick als wanneer mijn Dom zijn sluizen openzet.

Overigens, sub worden…..ik voel me al mijn hele leven lang subbig, vanaf kindsbeen . Ik was een echt, klein, geil meisje with a twisted mind. En inderdaad: daarvoor had ik weinig solo seksuele evaringen. Misschien heb ik wel eens een speen ergens in geduwd of heeft een andere baby (een jongensbaby natuurlijk, die kruipen allemaal hun piemeltje achterna) me mijn luier proberen af te trekken. Zover ik weet van mijn ouders, was ik als baby vooral lui. Dus je zou wel eens een punt kunnen hebben met dat gebrek aan solo seksuele ervaringen.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

25-06-2009 10:33 (4x aanbeveling)

Of vrouwen knap zijn of niet, doet helemaal niet terzake; ook knappe vrouwen kunnen behoefte hebben aan sexuele bevrijding. Daarmee bedoel ik het ervaren wat je nodig hebt om je lust vrij en ongeremd te kunnen beleven, en je werkelijk bevredigd te voelen. Heel kort door de bocht stel ik dat je dat als vrouw beter eerst zelf kunt onderzoeken voordat je je aan een dom aanbiedt.
Je gratis laten gebruiken door een nepdom, wat Lady kinky sex noemt, leidt m.i. vaak niet tot wederzijdse behoeftebevrediging zoals Lady denkt, maar voornamelijk tot bevrediging van de behoeften van de betreffende man. Natuurlijk zijn er bewust kiezende subs zoals phoebe al aangeeft, maar er zijn ook erg veel klagende vrouwelijke subs hier, die steeds klagen over hetzelfde. In 2009 dus. En er zijn ook ongelooflijk veel preutse mensen. In 2009.

Laatst gewijzigd op: 25-06-2009 10:37

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

25-06-2009 10:58 (5x aanbeveling)

Iedereen heeft zijn eigen manier van ontdekken. De ene doet het liever alleen en de andere ontdekt liever samen met een ander. Er is geen goed of slecht er in.
En ja sommige dames(maar ook heren) maken een fout bij hun eerste dom.
Vervelend ja, maar zo is het leven vallen en op staan.

Ik heb zelf ook een dom gehad waarvan ik gok dat mensen zullen zeggen dat hij mij gebruikt heeft voor zijn lusten, echter vergeet men snel dat ik hem ook gebruikt heb om te ontdekken hoever mijn bdsm gevoelens ging.
Naar mijn mening is dit niet slecht. Het is een deel van het leven.
En ik weet zeker dat hij net als ik er goede en slechte herringeringen aanhebben.

Dus ontdek zoals je zelf denkt dat het beste is of dat nou alleen is of met een Dom, ervaring krijg je zowiezo en dat zorgt ervoor dat je jezelf leert kennen.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Profielafbeelding BasisdeelnemerMan s (Deelnemer 50511) (1964)

25-06-2009 12:04 (2x aanbeveling)

vv@Er zijn ongetwijfeld nogal wat zwaarlijvige en minder knappe vrouwen die met vanilla-relaties geen succes hebben en hun geilheid dan maar moeten beleven via een D.

Dit vind ik de grootste onzin die er is,als je nu steld er zijn heel veel mannelijke zwaarlijvige,onknappe (dom,s) die als dom wel ff een vrouwtje willen scoren omdat die sletjes toch wel moeten luisteren geef ik je wel gelijk (al heeft dit niet met uiterlijk te maken maar meer met het feit dat ze een gewillig slachtoffer hebben)
En geloof me ik ken er een aantal waar de (SM) alleen op lust gebasseerd is en niet op SM

La Donna@ Ik geloof direct dat U een Domina in hart en nieren bent aangezien Uw bijdrage,s in fora en verhalen,
Maar er zijn ook veel Mrs die de zweep ter hand pakken omdat ze lui zijn en niets met SM hebben maar het makkelijk vinden om een slaafje de tuin te laten doen,het huishouden,en nog meer karweitjes terwijl hun Godin op de bank zit.

Wat ik maar mee probeer te zeggen zowel Vrouwen,mannen zowel D of s,er zitten altijd wel fakers bij die om de verkeerde reden in hun rol gestapt zijn,
En die niets met SM hebben.

En een ieder zal wel eens op zijn bek gegaan zijn door de verkeerde partner te hebben gevonden maar dat is het leven.

Laatst gewijzigd op: 25-06-2009 12:06

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

25-06-2009 16:28

Hè bah.. laat ik dat nu net het aller allergeilste vinden.. een Dom die mij gebruikt voor zijn lusten.. maar goed *zucht* ik zal het GJ zeggen.

Ik herken mij ook helemaal niet in het beeld van het sexueel geremde preutse meisje. Integendeel..ik was extreem losbandig. Totdat ik tegen het heerlijke brede lijf van GJ opbotste. Voor en door hem ben ik juist veel minder sletterig geworden (of tenminste .. once a slut forever a slut - maar nu alleen nog maar voor hem)

Laatst gewijzigd op: 25-06-2009 16:29

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

25-06-2009 23:19 (5x aanbeveling)

My God, nog nooit zoveel onzin gelezen als in dit topic…(met name van VV)
Alsof zwaarlijvigheid gelijk staat aan lelijk, onknap en onzeker en slank/dun gelijk staat aan knap en zelfverzekerd. Neem me niet kwalijk hoor maar over het algemeen vind ik de meeste slanke dennen die ik ken totaal niet erotisch aantrekkelijk. “Van voren geschuurd, van achteren geschaafd”, zo noemde mijn vader ze, die net als héél veel andere mannen, totaal niet op slank viel maar juist hield van vol en rond. Iele pezige mannetjes zijn aan mij ook niet besteed en de van de anabole steroïde stijf staande klerenkasten vind ik afschuwelijk, geef mij maar een beetje vlees en een leuke kop erop waar je mee kunt lachen en een goed gesprek mee kunt hebben.
Ja het oog wil zéker wat en ik prijs me gelukkig dat ik met mijn volle ronde vormen, lekkere grote tieten , brede heupen, en ronde billen zéér geliefd ben en goed in de smaak val bij de heren.
Aan belangstelling geen gebrek, nooit last van gehad ook. Ik ben alles behalve onzeker maar heb vriendinnen die aan de door de media en commercie opgelegde “norm” voldoen die zo onzeker naar mannen zijn als een klein bang muisje. Kom op zeg…

Laatst gewijzigd op: 25-06-2009 23:24

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

26-06-2009 01:05 (2x aanbeveling)

Ik kan me wel iets voorstellen bij hetgeen La Donna zegt.
Van die vrouwen die wel seksuele fantasieën hebben, maar het lef niet hebben om er iets mee te doen, en die een Dom "gebruiken" als excuus om toe te geven aan die fantasieën. Want ja...de Dom beveelt dus moeten ze gehoorzamen..toch ?? *grinnik*
Ook al is het 2009, hardop roepen dat je een perverse geile slet bent, is maatschappelijk nog steeds niet geaccepteerd.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

26-06-2009 02:53 (aanbeveling)

La Donna,

Je hebt denk ik helemaal gelijk. Maar wat is daar mis mee? Op deze manier maak je BDSM meer dan wat het is. Alsof het zo bijzonder is. Ieder mens heeft een duiveltje in zich en dat moet zich af en toe manifesteren. So what? En of dat nou solo is of met een dominant...Who cares?

En als het gaat om wat lelijk, mooi of onzeker is. Vandaag was ik op het naakstrand en zag daar twee hele mooie vrouwen. Alleen was de een achteraf niet zo mooi. Zo liep met zichzelf te pronken, dacht ze slank was, maar waarschijnlijk had ze boulimia. De ander was gezet, maar zeker niet onzeker, bewust van zichzelf en trok zich duidelijk geen snars aan van wat anderen vinden.

Als ik had kunnen kiezen dan wist ik het wel. Het innerlijk schijnt nogal eens vergeten te worden.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

26-06-2009 08:57 (4x aanbeveling)

Ach, het hele ‘matching-systeem’ bestaat uit vooroordelen, of iemand nu op zoek is naar een ‘natuurlijke dominant’, een ‘echte meester’ (of sub), een ‘superslank fotomodel type sub/slavin’ of iemand die zijn/haar seksuele opgekropte gevoelens kan bevrijden. Het grappige is dat dat zowel heel veel als helemaal niets met bdsm te maken heeft.
Dat vooroordelen ‘politiek incorrect’ zijn, of in elk geval alszodanig worden beschouwd, maakt de hele discussie –die zoals gewoonlijk weer geheel afwijkt van waar de oorspronkelijke poster het over wou hebben- (bijna) lachwekkend.

Het gaat er, lijkt mij, meer om wat je als individu zoekt of vindt. Je zou kunnen stellen dat iemand die seksuele bevrijding zoekt bij een (zogenaamde) dominant eerst ‘de hand aan zichzelf zou moeten slaan’. Op zich een interessante stelling. Je kunt je afvragen waarom je geen seksuele bevrediging krijgt onder normale omstandigheden (zelfbevrediging, vanille relatie). Je kunt je ook afvragen hoe belangrijk het is.
Het is ook, inderdaad, de vraag of het je kunnen uiten als ‘natte geile slet’ onder de brede noemer van bdsm valt. Voor mij wel. Ik zoek een dergelijke ‘uiting’ in een sub, als onderdeel van een spel/sessie/relatie. En ja, het zal mij een zorg zijn of dat bdsm, sm, kinky seks of vanille seks is. Het is voor mij mede een uiting van overgave van de sub, aan mij en aan zichzelf. Stom he, ik vind het gewoon lekker.

Een ander onderdeel van het oorspronkelijke verhaal: het ophemelen van de dominant (or whatever) die de geilheid in de sub los weet te maken. Voor mij maakt het niet zoveel verschil of een ‘echte dominant/meester(es)’ wordt opgehemeld om het allemachtig-prachtige spel dat hij/zij heeft uitgevoerd, of dat een ‘gewoon geil mannetje’ die ongeremde geilheid in iemand heeft weten los te wrikken. Dat er overmatig wordt opgehemeld over beide verschijnselen is een feit. Niet alleen in dagboeken wordt daarover verhaald, maar ook mondeling op meetings en dergelijke. Ik vind dat soms ergerlijk, soms grappig, maar meestal onbelangrijk. Het is een onderdeel van de betreffende relatie, dat de één zaken ondergaat en dat de ander die zaken uitvoert, of dat nou seks is of strikte bdsm. Het gaat daarbij om de seksuele en sm-voorkeuren van de betreffende spelpartners, en niet om wat anderen daar van denken.
Daar waar een ‘faker’ of ‘niet-echte-dominant’ profiteert van een vrouw die de ongebreidelde geilheid in zichzelf zoekt zijn twee partijen betrokken. En ik kan me voorstellen dat het voor een dergelijke onderdanige vrouw lekker voelt om zichzelf daar aan over te geven – ook al kan ze dat bij zichzelf niet, of wil ze dat niet-. Dat er mannen zijn die op een dergelijke manier snel even een seks date willen scoren is een bekend feit. Maar uit eerdere postings over dergelijke mannen blijkt ook wel dat dergelijke types over het algemeen snel door de mand vallen (en worden genegeerd). Maar goed, ook met een snelle seks date is op zich niets mis. Alles is relatief, en wanneer beide (of meer) betrokken partijen er vrede mee hebben, of beter, het lekker vinden is het al helemaal mooi. Waarna je je weer kunt afvragen of, wanneer een dergelijke date gezocht wordt, deze mensen wel op bdsmzaken thuis horen.

En dan nog even over vooroordelen, waar de discussie nu ook blijkt te gaan:
We hebben ze allemaal. Vooroordelen. We noemen ze echter vaak voorkeuren. En dat komt vaak heel natuurlijk. Zo ben ik zelf heteroseksueel. Ik heb niets erotisch met mannen. Alleen maar met vrouwen. Dat wil nog niet zeggen dat ik met alle vrouwen iets heb. Zo houd ik niet van dik (of erger) of van heel dun/mager. En het zal me echt aan mijn reet roesten of die dikke (zichzelf vaak volslank noemende) vrouwen, die anorexia types van binnen heel erg mooi zijn. Het zal wel. Waarschijnlijk zijn mannen van binnen ook heel erg mooi. Ik hoef ze niet als spelpartner. Ik vind zwaarlijfigheid en ‘vel over been’ afstotelijk.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

26-06-2009 09:33 (aanbeveling)

Ik vind het knap hoe mensen allerlei vermeende waarde-oordelen weten te persen uit een vraag.
Ik vroeg geen oordeel of het zoeken van een dom om tot een vrijere lustbeleving te komen goed of slecht is. Ik vroeg slechts of het de beste methode was.

Teefje en Hamertje geven antwoord. Zij vinden dat teleurstellingen erbij horen, en dat je op die manier in ieder geval ervaring opdoet. Dat is natuurlijk waar. Toch zocht ik naar verdere alternatieven voor de vrouw die mij deze vragen stelde. Zij weet niet zeker of haar verlangens naar heftige sex en sterkere prikkels ook duiden op onderdanigheid, en heeft nog allerlei twijfels over de eigen motieven. De vragen die ik noemde. Dan is het experimenteren met subzijn een grote stap. Ze had zich goed geïnformeerd en een meeting bezocht, maar durfde geen afspraak met een dom te maken.

Ik kwam niet verder dan een praktisch antwoord: je kunt ook eerst gaan swingen, of een doortastende minnaar zoeken zonder meteen een hardcore bdsm kontakt te zoeken, meerdere ervaringen opdoen en dan kijken wat het beste bij je past. Dat vond ze een riskante manier van antwoord vinden op haar vragen. Nou, ik hoor hier ook geen betere antwoorden. Velen vinden haar vragen al "fout", dus dat schiet lekker op. Ik geef haar groot gelijk dat ze deze vragen niet op het forum durfde te stellen hahaha! Zij wil geen aanbiedingen van doms om haar ervaring op te laten doen. Teefje en Hamertje bedankt voor het meedenken. Nu ik klaar ben met typen, zie ik dat *S* een uitstekend antwoord heeft gegeven. Bedankt!

Laatst gewijzigd op: 26-06-2009 09:51

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

26-06-2009 11:10 (aanbeveling)

Het kan natuurlijk ook best dat ze masochistisch is, maar helemaal niet onderdanig is.
In dat geval zou ze iemand kunnen gaan zoeken die haar masochistische kant kan bevredigen, maar geen behoefte heeft om een
machtsverschil neer te zetten.

Het ene hoeft niet gekoppeld te zijn aan het anderen ook al maken we die stap redelijk snel met z'n alle.

Laatst gewijzigd op: 26-06-2009 11:11

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

26-06-2009 12:48 (4x aanbeveling)

Wat ik herken in het verhaal van La Donna is dat veel vrouwen niet de baas zijn over hun eigen seksualiteit. Ze hebben nooit de kans gehad of de ruimte gevoeld om zelf hun seksualiteit te ontdekken, hebben het beeld van zichzelf dat ze dat in hun eentje niet kunnen. Pas wanneer een dominante man ze bloedgeil maakt hebben ze ineens door dat ze heel seksueel zijn - maar dan hangen ze het op aan hun Dom! Argh! Dit kom je niet alleen in de SM scene tegen. Ook vanille meisjes denken dat de lekkere gevoelens bij seks komt doordat ze zo gek zijn op hun vriendje en hij maakt het allemaal bij hen los. Genoeg vrouwen die zichzelf niet bevredigen, genoeg vrouwen zelfs die niet eens weten hoe ze er 'down there' uitzien.

Ik zou graag zien dat vrouwen meer empowered raken in hun seksualiteit. In de SM scene gaat dit trouwens echt opvallend goed, bijna alle kinky vrouwen die ik ken zijn happy in hun seksualiteit, hebben hun ups en downs maar kennen zichzelf goed genoeg om te weten dat die geilheid van hun is, dat dat lichaam van hun is, dat hun seksualiteit de hunne is. Nu is de SM scene, zeker in de kringen waarin ik rondloop, erg vrouwvriendelijk en sex-positive, en ik denk dat dat heel erg meehelpt. Schuchtere, nog ontdekkende vrouwen komen in de scene terecht, leren ineens als die happyslutty-vrouwen kennen en voelen zich daarom wat veiliger dat ook in zichzelf te ontdekken.

Ik denk dat het niet zo erg is om die eerste stappen naar bevrijding te zetten met een Dom aan je zijde. Dat kan gewoon heel behulpzaam zijn. Ik had al jaren seks voor ik eindelijk leerde masturberen, en daar ben ik ook niet slechter van geworden.

"Of vrouwen knap zijn of niet, doet helemaal niet terzake; ook knappe vrouwen kunnen behoefte hebben aan sexuele bevrijding." - La Donna

Helemaal mee eens! En al dat gebazel over lelijke, dikke vrouwen die onzeker zijn.. Pff. Die dingen hebben echt niks met elkaar te maken.

Sowieso zijn al die generalisaties over lichamen de grootst mogelijke onzin. Dikke vrouwen zijn geen onzekere lelijke walvissen. Slanke vrouwen zijn geen boulimia-patientjes met geen zelfvertrouwen. Onzekerheid en psychische problemen komen bij alle maten voor, dat heeft gewoon geen zak met elkaar te maken.

Ja, er bestaan lelijke vrouwen. Wat we gemiddeld genomen mooi vinden is een bepaalde heup-taille verhouding (die het meest voorkomt bij jonge vrouwen en met de leeftijd minder ideaal wordt), een symmetrisch gezicht (suf maar waar) en een bepaalde attitude/houding ('stralen', zelfverzekerd zijn). Verder is een egale huid mooier dan een puistenkop, en zijn er nog wat andere dingetjes die bepalen of we iemand aantrekkelijk vinden.

Ik vind uiterlijk heel erg belangrijk. Heel erg belangrijk. Maar het is onzin om te denken dat lelijke vrouwen vaker seksproblemen hebben of minder seks hebben dan mooie vrouwen. Of dat lelijke vrouwen vaker onzeker zijn dan mooie vrouwen. Volgens mij kun je dat helemaal niet concluderen.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

26-06-2009 16:35

Donna schreef in haar eerste post in dit draadje:
"Is het voorstelbaar dat veel vrouwelijke subs geloven dat hun eigen geilheid heel bijzonder is, een kostbaar geschenk voor een heel bijzondere man?"

Ja, dat is heel voorstelbaar.
In onderzoek wordt hieraan gerefereerd als het "Cinderella-complex" of "schone-slaapster complex".

De schone slaapster, die door de sterkere, grotere, intelligentere, wijzere Dom moet worden gedwongen, die veroverd moet worden, en die daardoor eindelijk aan haar eigen seksuele behoeftes durft toe te geven.

Omdat het dan niet meer haar verantwoordelijkheid is, omdat ze dan geen "slet" meer is, en omdat ze daardoor niet "vies" of "slecht" is.
Pas dan kan ze genieten?

En het bestaat in vanille ook; waarom lezen anders miljoenen vrouwen bouquet reeks boekjes? Waarin de man ALTIJD wijzer, slimmer, groter, ouder etc is?

Laatst gewijzigd op: 26-06-2009 16:53

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

26-06-2009 16:57

Omdat geemancipeerde vrouwen ook willen genieten van iets 'doms' ;--)

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

publicatiestopProfielafbeelding BasisdeelnemerMan D (Deelnemer 48213) (1957)

26-06-2009 17:34

Othyim haalt twee sprookjes door elkaar:

"Cinderella" gaat over "Assepoester", en die heeft totaal niets te maken met de "Schone Slaapster".

Die twee sprookjes aan elkaar in één etiket koppelen vind ik pseudo-wetenschap en dus ongeloofwaardig.

L.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

26-06-2009 17:46

Cinderella-complex wordt omschreven als het onbewuste verlangen om zorg gedragen te worden voor jou door anderen, in de eerste plaats vanwege de angst om zelfstandig en/of onafhankelijk te zijn.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

26-06-2009 19:37 (aanbeveling)

"Genoeg vrouwen die zichzelf niet bevredigen, genoeg vrouwen zelfs die niet eens weten hoe ze er 'down there' uitzien. Ik zou graag zien dat vrouwen meer empowered raken in hun seksualiteit", schreef Marijke. Female empowerment, een prachtig woord wat de jongere generatie gebruikt in plaats van "feminisme". Je hoeft geen domina te worden om je krachtig en thuis te voelen in je eigen sexualiteit; natuurlijk kan dat als sub óók. Er zijn mannelijke doms die je in die kracht zullen bevestigen, en doms die dat niet doen. Mannelijke doms zijn daarin verschillend, net zoals vanille mannen.

De woorden van Marijke doen me even terugdenken aan de tijd(rond 1973) dat we in de vrouwenpraatgroep gezamenlijk met een spiegeltje en een speculum onze eigen en andervrouws kutten zaten te bekijken. En experimenteerden met bisexualiteit, groepssex, partnerruil en communes. Ik vind de huidige tijd best weer preuts. Of vrouwen (en mannen)in de BDSM scene echt allemaal happy zijn met hun lijf en hun sexualiteit, vraag ik me af. Op een feestje ziet iedereen er wel geil en mooi uit, en praat of speelt vrijelijk met gelijkgestemden. Maar is die vrijheid thuis ook zo vanzelfsprekend? Ik hoor dus wel eens anders, ook van veel jongere mensen.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Profielafbeelding BasisdeelnemerVrouw s (Deelnemer 21433) (1966)

27-06-2009 00:11 (3x aanbeveling)

Sexuele bevrijding kun je alleen maar krijgen via een ander als je dat zelf toestaat. Met andere woorden ook hier ben je zelf weer verantwoordelijk voor je eigen bevrijding.

Sommige onder ons zullen daar misschien BDSM voor gebruiken om die weg te vinden, de een heeft een wat strengere moraliserende opvoeding gehad dan de ander, de ander rebeliseerd (is dat een goed woord?) misschien wat sneller tegen heersende regels dan anderen? Het maakt niet uit zolang als je je gelukkig voelt bij wat en wie je bent. Of ik nou dat slanke poppetje ben of een prachtige volle dame, voor iedere soort is wel een liefhebber.

Als ik over mezelf spreek ik ben al jong begonnen met masturberen en ik denk dat ik het vaker heb gedaan dan menig jongeman in die tijd. Ik wist heel goed wat ik lekker vond en hoe ik tot een orgasme moest komen. Daar dus niet bepaald in geremd ;-) waar dan wel? In het uiten het verwoorden van mijn behoeftes dat heb ik met de jaren moeten leren.
Oh ja onzeker was ik zeker maar niet over mijn sexualiteit.

Ik moet er ook niet aan denken dat ik met een groep andere vrouwen met een spiegeltje in de hand had moeten gaan zitten gluren naar mijn poes. Daar zie ik niets aantrekkelijks in laat staan in een kringetje masturberen met elkaar.
Laatst heb ik de herhaling van een documentaire gezien die ging over vrouwen die moeite hadden met hun orgasme (de naam van de sexuologe is me ontschoten), ze leerde hun in no time klaarkomen, prachtig allemaal maar lukte dat thuis ook nog? De vrouwen voelde zich in ieder geval bevrijd.

Zoals ik al zei bevrijding komt in vele soorten en maten. Ik vind het heerlijk om gedomineerd te worden en voel de dagelijkse zorg dan even van mijn schouders glijden. Heb er een bloedhekel aan als hij me een slet noemt, zo zie ik mezelf namelijk niet...ik geniet gewoon van sex.

Heb ik hem als Dominant nodig voor het alibi om vrije lust te voelen? Nee dat niet, maar het is wel makkelijker omdat hij er heerlijk op reageert en me uitdaagt ;-). Ik voel me ook sterk in mijn onderdanigheid, mezelf zo kwetsbaar op te stellen naar hem, me bloot te leggen lichaam en ziel. Pfoe wat heb ik daar hard voor meoten werken en wat zit daar veel kracht in. Ik ben het met je eens La Donna je hoeft geen Domina te zijn om je kracht in sexualiteit te voelen. Ook in vanilla is die kracht te vinden door jezelf te vinden.

Liefs cinnamon

Laatst gewijzigd op: 27-06-2009 00:14

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

27-06-2009 05:04 (5x aanbeveling)

Je bent bevrijd als je de 'donkere' kant in jezelf hebt geaccepteerd. Kortom, als je alles wat je in je opvoeding hebt meegekregen kunt loslaten, cq dat in het juiste perspectief kunt plaatsen.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

27-06-2009 12:04

La Donna - ik zie mezelf inderdaad als feminist. In deze tijd heeft dat woord voor sommigen een vies smaakje gekregen, maar voor mij niet. Ik ben absoluut een feminist. Ik zie empowerment als een deel van het feminisme. Je kunt strijden voor gelijke behandeling in de 'buitenwereld', maar empowerment gaat over kracht en recht vinden binnen jezelf. Beide zijn nodig. Ik had het hier maar over 1 van beide, vandaar dat ik het woord gebruikte wat ik bedoelde.

"Of vrouwen (en mannen)in de BDSM scene echt allemaal happy zijn met hun lijf en hun sexualiteit, vraag ik me af. Op een feestje ziet iedereen er wel geil en mooi uit, en praat of speelt vrijelijk met gelijkgestemden. Maar is die vrijheid thuis ook zo vanzelfsprekend?" - La Donna

Dat zal van de scene afhangen. Wij lopen geloof ik in andere sociale cirkeltjes rond, ik heb je in ieder geval nog nooit gezien. Hoe dan ook zie ik mijn SM-vrienden niet alleen op feesten (waar idd iedereen mooi en sexy en open is) maar ik ken ze ook (soms al jaren) prive. En in de SM scene vind ik vrouwen die open zijn, thuis zijn in hun eigen seksualiteit. Niet allemaal. Maar wel opmerkelijk veel. Maar goed, de scene waarin ik rondloop is dus erg open, vrouwvriendelijk en sex-positive, dat helpt.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

27-06-2009 13:16

De scene waarin ik rondloop is ook erg open, vrouwvriendelijk en sex-positive (wat een heerlijk woord!). Zouden er echt mensen zijn die rondlopen in een SM-scene die gesloten, vrouwonvriendelijk en seksonderdrukkend is? Dan wil ik graag de gegevens van díe scene zodat ik die kan ontlopen.

Ik ben trouwens ook een feminist. Koot & Bie zeiden het al: een echte feminist blijft staan als zij pist. Dankzij de plastuit lukt het me ook nog :D

Catharina

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

27-06-2009 15:30 (2x aanbeveling)

Er zijn heel veel BDSM-ers die niet in een vriendengroepje of kennissenkring met andere BDSM-ers zitten, maar solo of als duo aktief zijn. Of (nog) niet aktief (durven te) zijn. Lang niet iedere BDSMer die zich in het openbaar presenteert als open en sexueel vrij, voelt zich thuis ook zo. Bijvoorbeeld vanwege de vanille partner of de vrees voor sociale afkeuring. Het lijkt me een open deur.

In de bijlage van de Volkskrant van vandaag staat een interessant artikel over mannelijke en vrouwelijke maagden van boven de 40 jaar, en een vorm van hulpverlening die daarvoor bestaat. Mensen die nog nooit met iemand hebben gevreeën, maar dat graag willen. Ik geloof, nee weet, dat er ook veel "BDSM-maagden" zijn, al of niet vrijwillig. Waaronder veel mannelijke subs. Best mooi en ontroerend, iemand ontmaagden, vind ik zelf, en dat ga ik zeker niet uit de weg. Oeps, al teruglezend bedenk ik me dat dit als een uitnodiging kan worden opgevat. Zo is het niet bedoeld.

Laatst gewijzigd op: 08-03-2010 14:57

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

28-06-2009 12:55

De gedachte alleen al aan een groepje vrouwen met speculum en spiegeltje (en zichzelf bevredigend) doet mij 1000X meer dan een 100X uitvergrote kut op mijn pc-scherm.

It's all in the mind weet je.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

30-06-2009 14:08 (8x aanbeveling)

Desondanks herken ik gedeeltelijk wat er geschets wordt in de openingspost. Ik herken het met verschoven accenten. De vrouwelijke sub die “gedwongen” wilt worden om zich te gedragen als een slet. De mannelijke sub die “gedwongen” wilt worden om zijn biseksuele kant te ontdekken. Geen van tweeën wilt het vrijwilliger doen, maar ze stemmen wel in met de dwang. Dwang waardoor ze zich vrij voelen om te doen wat ze willen doen.

Ik heb ooit een vrouwelijke sub meegenomen naar een seksbioscoop waar ze zich moest laten bepottelen door onbekende mannen. Had ze dit ooit gedaan zonder mijn dwang? Ben je gek. Maar ondertussen genoot ze met volle teugen. Ze kon genieten juist omdat ze gedwongen werd. Genieten zonder verantwoordelijkheid of schuld aan wat er gebeurde: ik was immers de schuldige, ik droeg de verantwoordelijkheid. Zij was het slachtoffer van mijn zieke fantasieën. Een instemmende slachtoffer dat wel.

Ik ben in de loop der jaren behoorlijk wat mannen tegengekomen die er niet aan moeten denken om een andere man te pijpen. Echt niet. Maar als de Domina ze dwingt zullen ze het manmoedig ondergaan. Paradoxaal genoeg heeft “Gedwongen homoseksualiteit” een hoge cijfer op hun lijstje. “Weet je wat me echt afschuwelijk lijkt? Als je me dwingt om een man te pijpen. Je gaat me toch niet dwingen om een man te pijpen? Wanneer je me dwingt om een man te pijpen, ga je me dan ook dwingen om alles door te slikken?” Die mannen weten best dat ze op een homo-ontmoetingsplek of bij de gloryholes zo een man of penis gevonden hebben om te pijpen. Maar daar gaat het ze niet om.

Het gaat die subs (m/v) er niet om of de omgeving open, vrouwvriendelijk en sex-positive is, het gaat ze ook niet om seksuele bevrijding, het gaat ze om een bepaalde machtsuitwisseling. Dat is waar ze hun kick uit halen. Het gaat ze niet om de vanillaseks waar je zelf bepaald, het gaat ze om de SM-seks waar macht aan te pas komt. Tenminste daar ging het degene die ik tegenkwam om.

Catharina

Laatst gewijzigd op: 08-03-2010 15:00

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

30-06-2009 16:49

Wel Catharina ik zou het niet beter kunnen verwoorden.
Het gaat (bij mij toch) niet om de lust en ook niet om de pijn: het gaat om dat iemand mij dat aandoet. De complete overgave, ik heb niet meer te beslissen.
En ja het is verantwoordelijkheid overdragen, vanaf het moment dat ik mijn Meester kies is hij symbolisch baas over mijn lichaam én ziel.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

01-07-2009 09:21

V V heeft volkomen gelijk.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Profielafbeelding BasisdeelnemerVrouw s (Deelnemer 20966) (1962)

15-07-2009 00:01 (5x aanbeveling)

Het lijkt me dat de vraag van La Donna vooral gaat over de relatie van vrouwen met hun eigen seksualiteit, en helaas is deze nog altijd niet helemaal zo vrij en onbezorgd als die zou kunnen zijn, ondanks dat er steeds meer positieve voorbeelden zijn her en der. Ik ben zelf geen scene-persoon, zoals het merendeel van de mensen die deze site gebruiken denk ik. Daardoor is mijn ervaring misschien wat minder positief.

Mijn eigen ervaring over de afgelopen jaren is dat vrouwelijke seksualiteit (zeker als het gaat om een sub) een ondergeschoven thema is, een taboe haast, in chatrooms, datingsites en zelfs op bdsm bijeenkomsten, dat wordt weggedrukt onder clichees als 'ieder zijn ding', 'niet oordelen', 'zeg nooit nooit' (mijn favoriet *kuch*). Dezelfde clichees worden gebruikt om ongeneerd lomp te zijn en stelselmatig over aangegeven grenzen te gaan.

Er bestaat bij een echt tamelijk grote groep bdsm-ers de indruk dat bdsm een soort vrijbrief is om zeer los met de ander om te gaan. Ik kan me heel goed voorstellen dat iemand de kriebels krijgt als ze hoort dat mensen zich soms (vanuit wat voor verlangen dan ook) aan de wolven overleveren in een dergelijke omgeving. Er is gewoon simpelweg nog steeds een erfenis van ongelijkheid in opvoeding en rolverdeling gebaseerd op sexualiteit, en het begrip 'consensual' is en blijft onduidelijk daardoor. Ik vind het daarom goed dat er af en toe over gepraat wordt. Er wordt je als sub echt gigantisch veel onzin aangepraat, en het is ook behoorlijk moeilijk om te overzien wat de konsekwenties kunnen zijn van het volgen van heren die je wel even zullen begeleiden of opleiden in je oprechte verlangen. Het doet me allemaal wel eens denken aan de seksuele revolutie in de jaren zestig, waarin menigeen over haar grenzen geduwd werd in partnerrruil of groepssex door haar o zo liefhebbende man. La Donna probeert volgens mij zulke dames een beetje wakker te schudden en meer hun echt eigen grenzen en verlangens te laten onderzoeken. Dat levert zoveel meer moois op.

Alweer een hele tijd geleden vond ik op een Belgische bdsm site een heel mooi feministisch manifest dat voor mij veel bevrijdender was dan een dominant ooit zou kunnen zijn. Het is helaas wel in het engels. Misschien kent iemand een vertaling? Het heet The Slut Manifesto en zit helaas achter een onmogelijk adres. Via Google is het wel te vinden als het hier niet goed doorkomt. http://everything2.com/title/Slut%2520Manifesto%252C%2520Part%25203%253A%2520What%2520To%2520Do

Ik wens al mijn mede poezen een gelukkige, zalige (sexuali-)tijd... ;-)

poes

Laatst gewijzigd op: 15-07-2009 00:24

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

18-07-2009 01:11 (2x aanbeveling)

Ik had mijzelf al sexueel "bevrijd" ver voordat ik BDSM zelfs een naam kon geven...
Als een "Meester" mij dat " Verlichtend Pad" had moeten laten zien zat ik waarschijnlijk nu nog op mijn bank te wachten en DAAR heb ik nooit op zitten wachten ;-).

deirdre(MrGoerkha)

Laatst gewijzigd op: 18-07-2009 01:12

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

21-07-2009 10:27

Er zijn heel wat vrouwelijke subs die van nature redelijk dominant zijn. In die mate zelf dat ik me afvraag waarom ze niet de rol van Domina op zich nemen.

Ik veronderstel dat ze eindelijk es de verantwoordelijkheid willen afgeven in plaats van steeds de situatie te willen controleren.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

21-07-2009 18:49

Ik heb totaal geen onderdanige gevoelens, ben geen masochist,hou niet van vernedering, maar bij de juiste man vind ik het erg prettig om de touwtjes uit handen te geven en te genieten, weliswaar binnen mijn voorwaarden :-D
Andersom, als dominant, heb ik ook weinig met pijnsubs: wel vind ik het leuk om een sub, ook in het openbaar, te laten zien wie de baas is: pijn kan daar bijhoren, maar ik heb meer met het me op mijn wenken laten bedienen en gebruiken van een sub, waarbij wederzijds plezier voorop staat.

Laatst gewijzigd op: 08-03-2010 15:06

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

23-07-2009 04:05 (2x aanbeveling)

Sexuele bevrijding zoeken.

Het heeft denk ik niets te maken met het feit of je Dom,Switch of sub bent.

Laat ik voor mijzelf spreken.
Als BDSM- er wil ik in vrijheid mijn eigen sexualiteit kunnen ervaren ongeacht mijn positie en persoonlijke invulling daarvan, zowel binnen als buiten "ut" wereldje.

deirdre(MrGoerkha)

Laatst gewijzigd op: 23-07-2009 04:20

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

28-07-2009 05:06 (aanbeveling)

"Sexuele vrijheid komt uit een vrouwspersoon zelf, vanuit een verlangen om meer vrouw te zijn, om meer op te komen voor haar intieme behoeftes."

Dat is precies het probleem dat ik met dit topic heb.
Er wordt gediscussieerd over deze vrouwen, over hun al dan niet bestaan, over hun leeftijd, gewicht en uiterlijk, over wat ze zouden moeten doen en met wie, of ze zich wel in de juiste kringen begeven en hoe ze die kringen zouden moeten noemen.
Maar wat heeft de hele discussie voor zin als het topic niet door zo'n seksueel geremde vrouw zelf is gestart?

Zelfs al zou(den) ze bestaan, dan nog lijkt de kans me erg klein dat ze zich in dit topic herkent of herkennen.

Laatst gewijzigd op: 28-07-2009 05:41

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

28-07-2009 08:47 (4x aanbeveling)

Quote La Donna:

Zou het zo kunnen zijn, dat veel vrouwelijke subs geremd met hun sexualiteit omgingen toen ze nog vanille waren? En solo weinig sexuele ervaring hebben opgedaan? Is het denkbaar dat vrouwen daarom sub worden en een man ophemelen tot hun oermannelijke, wijze en sterke dominant?

Het is de vraag of dit de beste methode is. Een vrouw die sexueel vrijer wil worden kan ook solo experimenteren, zonder "leiding" van een dom.

@La Donna,

Remmingen ontstaan op het niveau waar primaire emoties onder invloed van culturele achtergronden zoals afkomst, opvoeding en (seksuele) voorlichting, als ongewenst worden ervaren. De behoefte aan controle daar over wordt steeds verder ontwikkeld wat weer leidt tot onderdrukking, dus geremdheid in algemene zin.
Controle ligt aan de basis van iedere remming, ook de seksuele. Dit zijn processen die zich onbewust ontwikkelen tot het moment waarop iemand zich daarvan bewust wordt en zich vragen gaat stellen.
Maar mij lijkt het daarbij niet zo vanzelfsprekend, dat seksuele geremdheid, die op een bepaald moment van bewustwording doorbroken wordt, automatisch leidt tot de behoefte om door een dominant als slet te worden behandeld.

Zoals jij het hierboven formuleert, lijkt het alsof je er van uitgaat dat bdsm een bewuste keuze zou zijn , als gevolg van een bepaalde ontwikkeling. Je vraagt je immers af of dit de beste methode is, wat impliceert dat er meerdere zijn, zoals je ook aangeeft.
Ik denk dat dit soort processen volgens een mechanisme verloopt, waarbij de betrokkene zich pas van de situatie bewust wordt als die er midden in zit.
Kiezen is mogelijk als men zich er van bewust is dat er ook wat te kiezen valt en dat doet men vanuit het verstand, wat nu juist de gevoelens probeert te controleren. Bij gevoelens werkt dat anders. Dan kies je niet, maar die volg je, zonder te weten waar die toe zullen leiden. Remmen los in plaats van geremdheid. Dat is het moment waarop verstand wordt verdrongen door gevoel.

Deze redenering toont de zinloosheid aan om een sub te verwijten dat ze door haar megadom haar sletterigheid heeft ontdekt en hem daarvoor de hemel in prijst. ‘Een vrouw die sexueel vrijer wil worden kan ook solo experimenteren, zonder "leiding" van een dom’ schrijf je. Alsof hier sprake zou zijn van een verstandelijke keuze.
Ze heeft in een doorbraak van verstand naar gevoel toegegeven aan bepaalde verlangens die boven zijn komen drijven en voordat ze het wist kwam ze in handen van een dominant krijsend klaar op een manier, waarvan ze tot kort daarvoor niet eens het bestaan vermoedde.
Wat is er dan op tegen om zo’n man de hemel in te prijzen? Een logische reactie, na al dat gerem. En of dit nu bdsm genoemd wordt of niet zal zo’n meid worst wezen, dus of dat de beste methode is om je seksuele bevrijding te vieren ook.

‘Nat en geil worden omdat je er zin in hebt, wanneer je maar wilt en met wie je maar wilt.’ zoals je adviseert, is toch ook precies wat ze doet?

Ik zie het hele kriebel probleem niet. Of het zou moeten zitten tussen de twee grote tenen van de bevrijde sub.

Laatst gewijzigd op: 28-07-2009 08:49

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Profielafbeelding BasisdeelnemerMan D (Deelnemer 1107) (1950)

28-07-2009 09:12

Misschien is het wat minder ingewikkeld. Ik ben twee keer met vrouwen omgegaan die nog niet iets met bdsm te maken hadden. Nadat ik ze geintroduceerd had in bdsm en op sleeptouw had genomen ( ja, als hun dom ) was na verloop van tijd hun ervaring dat ze door bdsm (die toch voor een belangrijk deel lichamelijk en seksueel gericht is) hun lichaam beter leerden kennen en accepteerden en hun (vaak aanwezige) seksualiteit makkelijker de vrije loop konden laten. Dat lag niet zo zeer aan mij, hun dom, maar kwam gewoon door de bdsm context.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

28-07-2009 15:40

Poes gaf een aardige link naar het Slut Manifesto, over sletterigheid. In het engels, maar inderdaad leuk! Ik herhaal hem even voor Daniel28: http://everything2.com/title/Slut%2520Manifesto%252C%2520Part%25203%253A%2520What%2520To%2520Do.
Het kan wél jammer zijn als een sub zijn of haar sletterigheid ontdekt onder leiding van een dom (m/v), die het sletje vervolgens puur voor zichzelf wil houden hahaha! Maar ja, dat zal wel helemaal nooit voorkomen ahum.

Degenen die menen dat mijn vraag, of er andere manieren zijn zich sexueel te bevrijden,een negatief waarde-oordeel inhoudt over het zoeken van een dominant (antwoord neen) verwijs ik (uit luiheid) naar mijn posting van 26-06-2009 om 9.33 uur.

Wie het bestaan van sexuele remmingen niet kent uit eigen ervaring of in de eigen kennissenkring (wonderlijk, maar goed), hoeft alleen maar een flink aantal BDSM-profielen op deze site te lezen. Allerlei mensen vertellen daarin uitgebreid over hun jarenlang opgekropte verlangens, en hun aarzelingen om aan BDSM te beginnen. Een zeer wijdverbreid fenomeen. Zoals ik eerder in dit draadje vermeldde ontstond dit topic door mijn eigen observaties, maar ook door de vragen van een vrouwelijke kennis die twijfelt of zij sub is. Zij heeft me laten weten dat ze iets gehad heeft aan de bijdragen van poes, cinnamon en othyim, waarvoor dank.

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

28-07-2009 20:46 (6x aanbeveling)

"Nat en geil worden omdat je er zin in hebt, wanneer je maar wilt en met wie je maar wilt? Zo kortstondig, zo vluchtig...niet mijn ding", zegt Lady. Wanneer je maar wilt en met wie je maar wilt. Omdat je er zin in hebt. Dat kan dus bv. voor Lady zijn: één keer per leven, alleen met Match, omdat je er op dat moment zin in had. Kennelijk zonder gekrijs. Het kan óók zijn: met vele mannen en vrouwen, je leven lang, in vrijheid en liefde, en zeer luidruchtig (mijn levenskeuze). En nog tig andere mogelijkheden.

Waarom zou je een oordeel hebben over de frequentie, de diepgang, de partner(s)? Wat voor jou diepgang heeft, vindt een ander misschien beperkt. Wat ik liefde noem, ken jij misschien niet eens. Wat jij vluchtig noemt, is voor een ander misschien vrijheid. We hebben geen oordeel nodig, maar de vrijheid voor iedereen om zich breed te oriënteren op de eigen sexuele wensen en mogelijkheden. Zonder BDSM-regels, vaststaande rolverdelingen, en cliché's die ons in een mal drukken.

Sexuele zelfkennis en zelfacceptatie gingen vooraf aan mijn vrije beleving van BDSM, en waren er een voorwaarde voor. Het leuke van sexuele bevrijding is overigens, dat het nogal besmettelijk is. Dat pleit voor een groot aantal partners, om deze "ziekte" ruim te verspreiden! Ik doe mijn best hahaha!

geslotenRe: Subs die sexuele bevrijding zoeken

Uitgeschreven deelnemer

04-08-2009 09:54 (2x aanbeveling)

Ik las de quote van La Donna:
‘Degenen die menen dat mijn vraag, of er andere manieren zijn zich sexueel te bevrijden,een negatief waarde-oordeel inhoudt over het zoeken van een dominant (antwoord neen) verwijs ik (uit luiheid) naar mijn posting van 26-06-2009 om 9.33 uur.’
Daar las ik:
‘Ik vroeg geen oordeel of het zoeken van een dom om tot een vrijere lustbeleving te komen goed of slecht is. Ik vroeg slechts of het de beste methode was.’

Als je het zo stelt LaDonna, dan denk ik dat alle methodes de beste zijn, die het verstand laten voor wat het is en je uiteindelijk leiden naar de ontdekking van je ultieme gevoelens. Wat deze dan ook mogen zijn.
Je suggereert hier dat er een keuze zou zijn om jezelf te bevrijden van (seksuele) remmingen. Dat bestrijd ik.

Remmingen ontstaan doordat gevoelens door het verstand worden onderdrukt. Repressief gedrag leidt er uiteindelijk toe dat gevoelens naar het onderbewuste worden verdrongen. Verstand en gevoel zijn in dit geval elkaars vijanden geworden. Hoewel hele generaties zich daarmee hebben verzoend en er oud mee zijn geworden, ontstaat in individuele gevallen een behoefte aan bevrijding van die gevoelens. Ze worden gewekt omdat er iets begint te knagen.
Met andere woorden: Alle bevrijding begint bij bewustwording.

Nu lijk jij er van uit te gaan dat er vanaf dat moment een scala aan mogelijkheden ter beschikking staat, waaruit men kan kiezen om zich van deze, in deze discussie seksuele, remmingen te bevrijden.
En over een van die mogelijkheden laat je je wel degelijk negatief uit, want je krijgt de kriebels als je leest over ‘een vrouwelijke sub en de ontdekking van haar sletterigheid en hoe ze sexueel door haar mega-geweldige dom werd bevrijd.’
Dat is niet niks.

Mij lijkt dat deze sub, toen zij zich er van bewust werd dat er nog wel wat meer onder de zon is dan zich te plooien naar de gangbare opvattingen over sletterigheid en de deugden van een keurig gedrag, haar verstand op nul heeft gezet en haar blik op oneindig. Geen bewuste keuze dus, maar gewoon in het diepe gesprongen.
Had zij een bewuste keuze moeten maken, dan had ze daar haar verstand bij moeten gebruiken, wat zich daar tegen verzet zou hebben.
Juist het volgen van haar gevoelens bracht haar sletterigheid, welke door haar verstand diep in het onderbewuste begraven was, naar boven. En misschien was die mega Dom wel degene die het heeft geactiveerd. Ik zie geen enkele reden om daar zo snierend over te doen.

Je vermeldde eerder dat dit topic ontstond door je eigen observaties, maar ook door de vragen van een vrouwelijke kennis die twijfelt of zij sub is. Zolang zij nog twijfelt, spreekt het verstand een woordje mee, want als ze haar gevoel zou volgen en er op in zou gaan, is ze er zo achter. Maar dan doemt het spookbeeld op van de nietsontziende dominant die haar na drie maanden intensief gebruik, weer aan de dijk zet.
Poes schrijft dat je waarschijnlijk probeert zulke dames een beetje wakker te schudden om meer hun echt eigen grenzen en verlangens te laten onderzoeken. Ik vind het ook terecht dat je daar voor waarschuwt, maar schrijnend genoeg weet je pas dat water nat is als je erin gevallen bent.
Nu doet je de aanbeveling om pas het water in te gaan als je kan zwemmen.

Mijn acties

Je kunt geen draadje meer starten. Voor gesprekken kun je terecht bij de Groepen.
142 Deelnemers op de site. 21537 Actieve deelnemers. 282 bezoekers.