Forumbericht

Algemeen BDSM-forum

Opties

Ga naar forum-index of kies ander forum:
(Raadpleeg Index van de BDSM-Vraagbaak voor discussies geordend op onderwerp)

Alle berichten uit deze discussie

geslotenVrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 14:28

Ik loop al een tijdje mee.. en het verschil tussen mannen en vrouwen lijkt zich in de openingszin van dit draadje samen te vatten.

Vrouwen willen BDSM mét geborgenheid. En mannen worden blij van BDSM

En daar ligt volgens mij, in alle eenvoud, het gevoelsverschil.

Terwijl de vrouw moeite doet om de sfeer/warmte vast te houden rent de man na de BDSM het liefst een rondje om.

Waar.. of te kort door de bocht?

Laatst gewijzigd op: 22-04-2013 14:30

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 14:35

sjucht - voor mij geldt zeker wel dat ik BDSM mét geborgenheid zoek. Of de mannen daarna het liefst een rondje omlopen, durf ik niet in het algemeen stellen.
Feit is dat het voor een boel mannen om pik en niezen en verder klaar gaat. Afrollen na bondage als "voorspel", bv. Maar ik ben toch ook al warmvoelende BDSM-ers tegengekomen die wél in staat zijn om geborgenheid te bieden.
Tja, het zijn net mensen.

Liefs van Arella

Laatst gewijzigd op: 22-04-2013 14:36

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Man D (Deelnemer 70698) (1969)

22-04-2013 14:35

Te kort door de bocht!
In mijn belevenis in ieder geval.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 15:03

Was het maar zo makkelijk. Mannen verwachten meer dan seks en spelen.

Gaat het je nu om in algemene zin, of om wat er direct na een spel gebeurt? In het laatste geval slaap ik ;-)

Laatst gewijzigd op: 22-04-2013 15:08

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 15:19

Ik bedoel in algemene zin..

Zonder oordeel op het één of andere gedrag.

Maar wel om de storende factor aan te geven.. En natuurlijk is het doorgekauwd en weer opgebraakt op deze site.

Was het maar zo makkelijk. Mannen verwachten meer dan seks en spelen.. Dat schrijf jij Neiye..

Ik maak dat in 'mijn' leeftijdscategorie juist constant mee. Wat wordt er dan van jou verwacht?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 16:16

Koken! Wassen ! Strijken! Geld hebben en dat ter beschikking stellen.
Problemen aanhoren zonder iets te zeggen. De hond uitlaten. Krijsende kids troosten en hun huiswerk maken. De auto wassen. Kratten bier halen. Stilzwijgend het abonnement op SteelMoon vernieuwen (ja mag ook PlayBoy, enfin iets in die genre). Zijn deo op tijd vervangen. Zijn bagage inpakken als hij op zakenreis moet. Zijn laptop naar een of andere luchthaven brengen als hij die vergeten is. Niet zeuren als hij zijn portemonnee niet vindt.

Sorry ik heet niet Neiye, maar kon het ff niet laten.

Het erge is, dat het ook nog allemaal waar is.

Liefs van Arella

Laatst gewijzigd op: 22-04-2013 16:20

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 16:22

Nee, ik deel die ervaring ook niet.

Het is (logisch) minder intiem na de ontmoeting, maar er is in mijn ervaring (thank the lord) wel altijd nog ruimte voor contact, napraten/genieten.

Dat hebben mannen inmiddels vast ook geleerd, willen ze vrouwen hebben/houden, dan zullen ze ze ook tegemoet moeten komen. ;) Is hier niet anders dan in de v-wereld, denk ik?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 16:52

"Ik maak dat in 'mijn' leeftijdscategorie juist constant mee. Wat wordt er dan van jou verwacht?"

O, wat verrassend. Als ik iets geleerd heb in de afgelopen jaren, dan is het dat dat niet voldoende is. Dat mannen geborgenheid willen, bevestiging, waardering... Ze willen dat ik naar hen luister, dat ik hen interessant en slim vind. Ze willen zich veilig voelen. Ze hebben behoefte aan een hoge mate van voorspelbaarheid.

Ze willen ook zien dat ik voor hen kan zorgen als dat nodig is, dat ik sterk ben. En dan heb ik het nog steeds voornamelijk over dominante mannen, gezien ik veel langer mijn (toenmalige) onderdanige dan mijn dominante verlangens heb uitgeleefd. Ik merk in die zin geen verschil in tussen dominante en onderdanige mannen, in waarnaar ze verlangen.

Volgens mij is het inherent aan mannen dat ze je graag gelukkig willen maken, maar zich daarin eigenlijk altijd onbeholpen voelen. Vooral als het in hun ogen niet lukt, worden ze radeloos en wanhopig. Dominante mannen verlangen dat je gelukkig bent met wat ze je geven. Onderdanige mannen verlangen naar dat het hen duidelijk is wat je van hen wilt en of ze voldoen. (Misschien lossen dominante mannen dat verlangen naar zekerheid en bevestiging op door aan te nemen dat ze al weten wat goed voor je is?)

Ik ben mooi voor de gek gehouden door de media, waarin mannen alleen maar willen dat je mooi en sexy bent en voor hun snelle auto valt :)

Misschien zijn die dingen voor jou zo vanzelfsprekend dat je ze niet opmerkt? Of misschien nemen de mannen van jouw generatie deze zaken 'for granted'? Of zouden jongere mannen vrouwelijker zijn? Of een groter tekort aan moeder hebben? Ik hoor overigens hetzelfde van oudere mannelijke collega's, die om me lachen dat ik hier nu pas achter ben.

De generatie na mij is weer een heel ander verhaal.

Laatst gewijzigd op: 22-04-2013 17:43

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 17:15


“Ik loop al een tijdje mee.. “

Dat kan, zoals we hier zien, ook de grote valkuil zijn.

Aanmatiging en arrogantie kunnen eigenschappen en gereedschappen zijn van een D., mits toegepast wanneer nodig en in context. Als daar balans is kan het zelfs heel goed werken en bruikbaar zijn.

Persoonlijk denk ik echter niet dat als je je eigen “inkoppertje” lanceert, middels een topic als deze, er enige klaarheid gaat komen over man-vrouw-D-s-verschillen in de algemene beleving.

Ik ben geboren met een lulletje. Op een gegeven moment werd dat een lul. En die lul, hoewel gewoon heel gemiddeld qua omvang, heeft nooit bewijs in pretentie hoeven zoeken om de inhoudelijke schaalgrootte van een D/s-relatie te bepalen of vorm te geven. Ook zonder lul ben ik een Meester.

Geborgenheid is geen vrouwelijke of mannelijke eigenschap, of een typisch vrouwelijke of mannelijke behoefte. Het is een generieke menselijke behoefte door alle lagen heen van afkomst, beleving, seksualiteit, cultuur, achtergrond, ervaring en vooral mens-zijn. Niet man of vrouw.

Die, die tegenstrijd op dit onderwerp vermoeden, hebben een stapje overgeslagen bij hun zelf en in hun zelf. Dat geeft niet, ook jij komt op die dag waar verschillen, specifiek en absoluut voorondersteld, niets anders blijken te zijn dan het gevang van je eigen vooroordelen.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 17:35

Al associërend... Kijkt een sub na een spel bij jou dan niet omhoog, met van die grote vragende ogen? Zijn hele wezen snakkend naar dat verlossende woord? Zijn grote 'heb ik het goed gedaan?', 'ben je tevreden met me?'. Oneindig breekbaar.

Is dat niet onderdeel van geborgenheid? Goed genoeg zijn?

Die wezenlijke vraag van de sub staat ogenschijnlijk los van hoe overduidelijk ik tijdens bdsm van hem heb genoten.

Laatst gewijzigd op: 22-04-2013 17:42

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 18:07

“Is dat niet onderdeel van geborgenheid? Goed genoeg zijn? “

Een onderdeel is het wel, als vraag in eerste fase. Maar natuurlijk is de vraag om geborgenheid niet en nooit het begrip geborgenheid. Geborgenheid geef je, schenk je, en het zal niet een antwoord op vraag zijn. Maak het nooit een ruilmiddel om dan volledig als D je doel voorbij te schieten.

Want geborgenheid bestaat zonder enige voorwaarden. Mijn meisje zal het altijd krijgen zonder haar tegenprestatie. Zij heeft daar recht op in elke omvang die ik haar kan schenken. Het mag niet afhankelijk zijn van “verdiensten”.

Bega ik wel die weg, en die fout, dan zal mijn geborgenheid een leegte worden en zijn.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 18:35

Of je meisje geborgenheid ervaart is aan haar, niet aan jou. Je kunt omstandigheden scheppen waarin het waarschijnlijk is dat iemand het kan ervaren, maar je kunt het niet geven.

Ik aanvaard wat mijn sub voelt. Dat hoef ik niet te controleren. Hij is welkom. Of hij dat ook zo voelt is iets anders.

Jij doet iets en verwacht als resultaat een gevoel bij de ander. (En noemt dat geven.) Dat is precies wat ik hierboven al beschreef, over (dominante) mannen.

Mijn vertedering lijkt je te ontgaan.

Laatst gewijzigd op: 22-04-2013 19:17

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 18:45

Waar of kort door de bocht?

Ik denk te kort door de bocht, maar heb ook één keer een D/s gehad, waarbij de dominant het dus vreemd vond om het over andere dingen te praten/te doen dan bdsm. Ook ff een borrel nadrinken vond ie erg moeilijk. Zijn moeite zat (denk ik) vooral in niet weten hoe om te gaan met een stiekeme bdsm-relatie versus een huwelijk. De persoon die ik was, bleek minder belangrijk dan de sub (die ook in mij huist). Op zich vond ik dat niet erg, want ik zocht niets meer dan een spelpartner. Maar vond het wel een beetje geforceerd. Ik bedoel maar, als je een partijtje tennis speelt, is het toch ook normaal om daarna even samen een drankje te nemen? Voor mij was bdsm vooral een zeer leuke en geile bezigheid die ik aan het ontdekken was, iets dat een lekkere borrel daarna niet in de weg hoeft te staan. Wat ik wel merkte, is dat ik het steeds saaier, voorspelbaarder en oppervlakkiger vond worden. En toen er dus voor het eerst een serieuze hobbel kwam, was ik er ook helemaal klaar mee.

Mijn huidige lief en Dominant is juist een man waar ik me erg mee vermaak, ook als er geen bdsm is. Al vanaf het eerste moment. En die zeker waarde hecht aan geborgenheid, intimiteit (Welk mens in godsnaam niet, vraag ik me nu af? Wat ontzegt een mens zichzelf hiermee?). Misschien zijn mannen in den beginne wat gereserveerder, beetje de kat uit de boom kijken? Maar eerlijk gezegd snap ik ook sommige vrouwen (en mannen heb je ook) niet, die bij een eerste date al beginnen over 'samenwonen en hoe zie jij dat voor straks?'.

Ikzelf vind het heerlijk om me geborgen te voelen dan wel geborgenheid te bieden. Maar ook ik ga daarbij niet over één nacht ijs, als het om echte, diepe geborgenheid gaat, hoewel ik Neiye's posting (die van 22-4-13, 17:35)ook zeker onderschrijf. Maar ik had dat oneindig breekbare gevoel niet bij mijn eerste Dom.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 19:19


“Of je meisje geborgenheid ervaart is aan haar, niet aan jou. Je kunt omstandigheden scheppen waarin het waarschijnlijk is dat iemand het kan ervaren, maar je kunt het niet geven. “

Au contraire, om maar even een cliché te weergeven. De echte geborgenheid is nooit de ervaring van, maar de openstelling aan dat wat geboden kan worden, waar plaats voor is en de echte ruimte geen restricties kent in de liefde. Dat is geborgenheid.

Geborgenheid is een vorm van liefde die geen aanvankelijke voorwaarden kent. Daarom gebruik ik het begrip “geschenk”. In de context van BDSM, waar machtsverschillen in de verhoudingen inherent zijn aan de soort relatie die er is, is het alleen maar meer van belang dat geborgenheid onvoorwaardelijk is. Zouden wij, als D's, ook ruilmiddel gebruiken in de emotie, dan zijn wij, zoals ik hier boven al schreef, zeer fout met ons zelf bezig.

Als jij van de s het geschenk van overgave krijgt, in liefde en onvoorwaardelijkheid, is evenzeer jouw belang en gelijkwaardigheid om die geborgenheid los van alles te kunnen geven en te laten zien.

Want hoe wij hier op deze website ook eindeloos wenden en keren in onze gezochte machtsongelijkheid, wij zijn hier alle één. Mens.

Niets meer, en niets minder. Die meer of minder vinden, behoren hier ook geen plaats. Hen is het begrip BDSM al lang vervlogen.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 19:39

"Zouden wij, als D's, ook ruilmiddel gebruiken in de emotie"

Dat dat idee in je op kan komen vind ik bijzonder.

"Als jij van de s het geschenk van overgave krijgt, in liefde en onvoorwaardelijkheid, is evenzeer jouw belang en gelijkwaardigheid om die geborgenheid los van alles te kunnen geven en te laten zien."

Nee. Als ik van de s overgave krijg, dan is het aan mij om te bepalen of ik dat kan en wil aanvaarden. In de gevallen dat ik dat wilde, was die overgave een reactie op mij. Overgave is niet het begin.

"Want hoe wij hier op deze website ook eindeloos wenden en keren in onze gezochte machtsongelijkheid, wij zijn hier alle één. Mens."

Deze 'wij alle[n]' is er niet. Ik zoek niet naar machtsongelijkheid.

"Die meer of minder vinden, behoren hier ook geen plaats. Hen is het begrip BDSM al lang vervlogen."

Je hebt het maar druk met oordelen.

Laatst gewijzigd op: 22-04-2013 19:49

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 19:43


Vertedering zal mij nimmer ontgaan. Juist omdat in dat begrip de stilte van de liefde schuil zal houden.

Toch weten jij en ik allebei, dat tederheid nooit genoeg zal om de pijn en de wonden te helen. Dat is slechts de pleister van de zachte heelmeester die stinkende wonden maakt.

Koestering en geborgenheid, jezelf als D weg kunnen cijferen. Je eigen kleinheid altijd vasthouden en kunnen herkennen, erkennen en onderkennen; dat is het cruciale gegeven.

Wil jij ooit meer zijn als je s, weerspiegel dan waarom jij alle angsten in je leven overwonnen hebt en maak dat waar(heid). Pas dan, en alleen dan, zul je het lef tonen in je profiel een D in te vullen.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 19:49

"Wil jij ooit meer zijn als je s"

Waarom wil je dat?

(Je spreekt jezelf ook tegen. Net was je immers nog één met je sub. Ik heb niks tegen dat soort tegenstrijdigheid. Van mij mag je één zijn en verschillend.)

Laatst gewijzigd op: 22-04-2013 19:53

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Vrouw s (Deelnemer 59925) (1964)

22-04-2013 20:06

'Terwijl de vrouw moeite doet om de sfeer/warmte vast te houden rent de man na de BDSM het liefst een rondje om.'

Te kort door de bocht, althans wat mijn persoonlijke ervaringen betreft.

De D's die ik verkoos de afgelopen periode, en ik heb het dan dus niet over mijn jonge meisjesjaren toen ik zelf nog niet wist wat ik wilde, waren geen van allen mannen die na de bsm-daad zo snel mogelijk vertrokken. Ik zou daar ook geen genoegen mee nemen. Dat is voor mij één keer maar nooit weer.

Ik ga niet over één nacht ijs. Ik hoef niet kost wat kost en begrijp dat tomeloze gestuiter van de één naar de ander dan ook niet bij volwassenen. In week 1 is het dé ontmoeting van hun leven en in week 8 is het alweer voorbij en herhaalt zich de riedel bij de volgende patient.

Neem de tijd om iemand te vinden die écht de moeite waard is en ga niet voor minder denk ik dan, maar iedereen steekt natuurlijk anders in elkaar, wil iets anders, en niets is een garantie.

Mijn huidige Meester is heel liefdevol en houdt van sfeer en warmte. Hij is echt een gevoelsmens. Wat is bdsm zonder dat? Heel leeg en nietszeggend voor mij.

Laatst gewijzigd op: 22-04-2013 20:07

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 23:34

Wat een theorieën allemaal...woorden en nog eens woorden...

De sexuele behoefte van een man is gewoon heel anders als die van een vrouw.

Het heeft niet persé enkel met bdsm te maken, dat verschil. Dat heb je ook in de vanilla wereld.

De "slimme" man houdt rekening met de behoeftes van de vrouw. Dat zijn gewoon de slimmerikken onder de mannen hoor. En die krijgen ook de "leukste" vrouwen...

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

22-04-2013 23:56

Hahaha Charlotte,

ja ik wil geborgenheid. En autoriteit!!!! Een D die niet streng kan zijn, vind ik geen fluit aan. Ah... ik bedoelde het niet zo letterlijk hoor.
Maar nu wil ik voornamelijk een glas rode wijn en een goede nachtrust. Gelukkig kan ik daar zelf voor zorgen.

Mooie dromen!

Liefs van Arella

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

23-04-2013 00:10

Tja, ik pijp wat langer omdat hij dat wil en hij knuffelt me wat langer omdat ik dat wil...

Geven en nemen...:-P

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

23-04-2013 12:28

Wat ook weer een theorie is.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

23-04-2013 15:09

"... en die ook een knop heeft om hem op vanille te zetten."

Freule, met dit fragment uit je profiel vermoed ik dat deze knop het verschil bepaalt.
Het verschil tussen "een spelletjuh", een Spel of een levensstijl. Binnen deze drie vormen geeft de kwantiteit van de liefde de doorslag, denk ik.

Ik ben een 'life styler' en beschik niet over de vanillaknop wat echter NIETS over mijn vorm van liefde zegt.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

23-04-2013 15:20

..wat fijn dat er hokjes zijn...

(en visies)

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

23-04-2013 21:44

Of je nou wilt of niet: voor een ieder is een vakje/hokje beschikbaar, Isis. Jouw allereerste vakje was "meisje".
;-))

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

23-04-2013 21:59

Wat een eigenaardig antwoord naar Isis toe Odee. Je bent een dag lid en gaat nu persoonlijke zaken/herinneringen uit het verleden neerschrijven op het forum??!!

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

23-04-2013 23:26

:D

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

23-04-2013 23:35

En toch zegt Odee wat goeds...de kwantiteit van de liefde maakt het verschil...dan zijn mannen heeeeeeel anders als ze echt liefde voelen voor de vrouw...alleen mannen kunnen "het" ook zonder liefde...

Algemeen gesproken dan hè, uitzonderingen daargelaten.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 00:45

Hoe kan er nou kwantiteit zijn in liefde, snap dat even niet. Je bedoelt dan hoe vaak je elkaar ziet of met elkaar vrijt of wat ?
Volgens mij is juist de kwaliteit doorslaggevend. Voor mij wel in elk geval.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 00:45

--Dubbel--

Laatst gewijzigd op: 24-04-2013 00:45

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 00:50

Kwantiteit is een ander woord voor hoeveelheid...

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 00:55

Joh, meen je dat nou :p

Ja schat, heb ook Nederlands gehad, daarom zeg ik ook hoe relateer je dat dan aan liefde, hoe kun je doses liefde geven ? Zit em dat dan in hoe vaak je elkaar ziet en liefde geeft ?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 00:57

En hoe vaak je het met elkaar doet hahahahaha...sorry, kan het niet laten...Lol...

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 01:05

Mmmm, liever 1 geweldig BDSM of sex gebeuren per maand dan 100 keer per maand een suffe, ongeinspireerde wip of slaapverwekkend spel.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 01:27

Ik zat je even te mindfucken Rob...Sorry...soms ben ik niet serieus...

Kwantiteit in liefde...ik heb het geluk gehad dat ik twee maal, drie keer denk ik eigenlijk, heb meegemaakt dat een man heel heel heel veel van me hield en dat schept geborgenheid...de ultieme geborgenheid...super veilig gevoel...

Maar ik ging slapen...

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 01:36

Goed plan, ik ook, weltrusten.

Edit ; en das dus kwaliteit waar jij over praat, de kwaliteit van die liefdes, dat was doorslaggevend, zo, ha !

Laatst gewijzigd op: 24-04-2013 01:37

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 01:41

Nietes...

Slaap lekker!

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 08:02

Vrouwen... :p

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 08:05

.......what about them???
Goedemorgen :-)

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 08:16

I love 'em :D ( of was het nou ; je kan niet met ze en je kan niet zonder ze...kweenie...)

Morgen Isis.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Man s (Deelnemer 60932) (1960)

24-04-2013 08:35

Een hele goedemorgen allemaal. Zonnetje schijnt.

Enne DonRob, je weet het wel. Haha.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 08:50

Ik zeg niks meer. Zijn ook behoorlijk off-topic geloof ik. Trek me snel weer terug op het ditjes en datjes.
En jij valt toch aleen maar in slaap Ton :p

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

24-04-2013 12:56

"Je bent een dag lid en gaat nu persoonlijke zaken/herinneringen uit het verleden neerschrijven op het forum??!!"

Freule, over welke "persoonlijke zaken/herinneringen uit het verleden" spreek je nu? Los hiervan: moet ik bepaalde spelregels in acht nemen die ik niet ken?

Laatst gewijzigd op: 24-04-2013 12:57

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 15:30

Wat ik er gisteren in las zie ik nu ook niet. Groet van Freule

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 16:17

Eigenlijk kan ik mij BDSM zonder intimiteit en geborgenheid niet voorstellen. In ieder geval zou het een belangrijke dimensie missen.

Ben het dus niet eens met de stelling, zijnde een man.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

24-04-2013 18:47

Geeft niet, Freule, ik accepteer je excuses.
;-)

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 18:56

Lol, volgens mij hebben jullie allebei een brilletje nodig. Wellicht een leeftijd gerelateerd iets ? :p

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

24-04-2013 19:23

Hoezo?
Voel je langzaam aankomen dat jouw gezichtsveld ook iets beperkter wordt?

;-))

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 19:27

Is het al jaren maar dacht eigenlijk aan andere oorzaak.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 20:50

Ik houd heel erg van mij. Telt dat ook mee, of is dat geen liefde?

Donderklompen

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 20:57

Alleen als je minimaal een licht schizofrene persoonlijkheid hebt.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 21:00

Niet in die mate dat ik niemand nodig heb om mij erin te bevestigen. Ik word soms een beetje wee van al die liefde. Kijk om je heen: wie blijft voor eeuwig bij wie? En waarom?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 21:07

Je bedoeld iemand neem ik aan, niet niemand ? Of lees ik t nou verkeerd ?

Klopt wel en zal wel waar zijn, ik blijf een eeuwige en hopeloze romanticus vrees ik. Vandaar ook de windmolens.

En dan nog, ook al duurt die liefde niet eeuwig, mooi is ze, zelfs al is het maar van korte duur. Zo. Mopperklomp.

Laatst gewijzigd op: 24-04-2013 21:09

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 21:13

Ik bedoelde niemand. Met de N van stampot. Kijk, mensen hebben mensen nodig. Dat is logisch. Voor reflectie, omgang, genegenheid, voortplanting; dat soort dingen. Maar liefde? Ik houd van mij. Ik houd van mijn kind, want dat heb ik zelf gemaakt. Maar verder? Ik geloof niet in romantische liefde zoals we dat begrip leren. Ik denk dat als je steeds maar hunkert en smacht en wacht, je niet genoeg van jezelf houdt. Jammer is dat.

Beetje Whitney Houston gezeik (the greatest love of all), maar toch: het is een standpunt waar ik behoorlijk door ben gegroeid.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 21:20

Waarom zou houden van jezelf in de weg staan van houden van een ander ( en dit ook graag willen )

Op een paar kleine puntjes na hou ik best van mezelf, waarschijnlijk soms iets te veel zelfs, maar verlang ook zeker naar de liefde van een ander. Van jezelf houden is leuk, maar blijft een 1 mans/vrouws gebeuren. Saai en eigenlijk alleen goed voor je linkerarm aangezien je zult moeten afwisselen. ( en nee, dat is niet de enige reden ; sex, maar moet inderdaad oppassen voor de Whitney vergelijking als dappere dwaas. )

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 21:22

Okee. Dan doen we nog één keer Adriaan Roland Holst:

ZWERVERSLIEFDE

Laten wij zacht zijn voor elkander, kind -
want, o de maatloze verlatenheden,
die over onze moegezworven leden
onder de sterren waaie' in de oude wind.

O, laten wij maar zacht zijn, en maar niet
het trotse hoge woord van liefde spreken,
want hoeveel harten moesten daarom breken
onder de wind in hulpeloos verdriet.

Wij zijn maar als de blaren in de wind
ritselend langs de zoom van oude wouden,
en alles is onzeker, en hoe zouden
wij weten wat alleen de wind weet, kind -

En laten wij omdat wij eenzaam zijn
nu onze hoofden bij elkander neigen,
en wijl wij same' in 't oude waaien zwijgen
binnen een laatste droom gemeenzaam zijn.

Veel liefde ging verloren in de wind,
en wat de wind wil zullen wij nooit weten;
en daarom - voor we elkander weer vergeten -
laten wij zacht zijn voor elkander, kind.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 21:51

Ja, nee, das lekker hoor heer Donder. Een beetje met, op zich best mooie, poezie gaan lopen smijten ( is t poezie ? hier dat weet ik niet eens zeker ) en me monddood maken.
Wat moet je daar nou op zeggen dan ?

Mmmmm, ik denk maar gewoon : Nee. Gewoon nee dus. Zacht zijn zeker maar voel ik liefde dan schreeuw ik het zelfs, gebroken harten of niet ( vaak de mijne dus ach ) En liefde gaat nooit verloren in de wind, liefde gaat niet verloren. Punt. Hooguit als je het zelf weg laat waaien. En bedoel dan niet dat je het kunt voorkomen dat een relatie over gaat, maar wel dat je daar geen gevoel van liefde van overhoudt.

Maar goed, zacht zijn voor elkaar mag altijd wel ja.

Dit was Dr. Phil voor deze avond. Goedenacht. Hierna volgt een programma in het kader van de zendtijd voor politieke partijen.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Vrouw S (Deelnemer 78984) (1967)

24-04-2013 22:07

Hou je veilig!

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 22:09

Huh ? Jahaa...(?)

Edit : waarschijnlijk niet LouLou maar wil ik dat wel ?

Laatst gewijzigd op: 24-04-2013 22:19

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 22:14

'Liefde is het antwoord, maar terwijl je op het antwoord wacht, stelt seks je een paar leuke vragen.' Woody Allen.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 22:29

Als ik straks als oude man door m'n zoon in een tochtige torenkamer weggestopt ben denk ik liever terug aan " ik heb van die vrouw gehouden en van die vrouw en van die" dan dat ik denk " ik heb die vrouw geneukt en ik heb die vrouw geneukt en die" enz.

En nu ga ik douchen wie weet wordt er dan nog es wat zinnigs geschreven, het gaat weer nergens over, ik weet t :p

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 23:07

Ik vond die quote van Woody allen toch best zinnig hoor ;o) Maar okay, on topic.

Ik denk dat mensen in het algemeen geborgenheid zoeken, BDSMers dus ook. Zonder geborgenheid of een gevoel van genegenheid acteer je, mijns inziens, de rol van D of s. En dat is niet erg voor een keer, kan best geil zijn, maar niet voor een langdurige, al dan niet D/s, relatie.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 23:16

At Mr Martin : Dan ben jij één van de uitzonderingen die de regel bevestigt...

Gelukkig maar :-)

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 23:19

Ik vond de quote van Woody Allen prikkelend hoor. Ik hou wel van dergelijke quotes waar je over blijft nadenken.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 23:22

Het is ook een quote waar de gemiddelde man zich lekker achter kan schuilen...

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

24-04-2013 23:27

Meer mannen dan vrouwen KUNNEN over het algemeen bdsm-en en sexen zonder gevoelens, zonder geborgenheid...Dat is toch gewoon een vaststaand feit? Of niet dan.

En dat is ook helemaal niet errugggggg...zolang ze er maar EERLIJK over zijn.

Toch?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

25-04-2013 00:01

"Ik hou wel van dergelijke quotes waar je over blijft nadenken."

Tja, zolang je denkt hoef je niet te reageren.
;-))

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 00:14

At Charlotte: Op zich is daar niets mis mee. Ik denk echter wel dat het 'spel' een extra dimensie heeft als intimiteit en geborgenheid ook aanwezig is, naast de basale, primaire en bijna dierlijke emoties. Het voelt dan bijna als een samensmelting van zielen.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 00:25

At Mr Martin : Mooi diplomatisch antwoord wat menig subje wil horen.

Maar ik ben het toch met de stelling van Freule eens. Nogmaals, uitzonderingen daar gelaten...

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 00:31

Oneens met de stelling.
En waarom?
Omdat ik gemerkt heb dat mannen en vrouwen niet zo verschillend zijn.
Omdat ik gemerkt heb dat mannen (en dan spreek ik met name over Dominante mannen) op zoek zijn naar hetzelfde als waar vrouwen (en dan spreek ik met name over onderdanige vrouwen) naar op zoek zijn.

De verschillen zijn niet zo groot, de rol die we beiden innemen wel (uit vrije wil en op eigen verzoek).

rasa schreef: wat is bdsm zonder sfeer en warmte? Niets.
Dus wanneer je als vrouwelijke sub op zoek bent naar bdsm mét geborgenheid en nog steeds mannelijke Dominanten treft die dat niet bieden dan zeg ik:
Zoek verder want ze zijn er wel!

edit: Donderklompen, bedankt voor de poëzie
edit2: LouLou welkom terug!

Laatst gewijzigd op: 25-04-2013 00:32

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 00:37

"Omdat ik gemerkt heb dat mannen en vrouwen niet zo verschillend zijn."

Zegt een biseksuele vrouw...oké, jouw mening...

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 00:41

En wat heeft (mijn) biseksualiteit hier mee te maken?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 00:43

Opvallend...

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

25-04-2013 01:40

Ontzettend veel meisjes hier zijn biseksueel, Charlotte.
Zij zij allen "opvallend"?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 01:51

Odee:
Biseksuele vrouwen schijnen geen mening te mogen hebben over het verschil tussen mannen en vrouwen volgens Charlotte...zuiver en alleen omdat ze bi zijn...

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Vrouw s (Deelnemer 54782) (1966)

25-04-2013 01:57

Over het algemeen zoeken we allemaal geborgenheid en een connectie (de beroemde 'klik') met de ander, maar wat is er mis met een keer geile ongeremde rauwe seks? Moet je daar 'romantisch' over doen? Of een man voor zijn? Of een 'klik' voor hebben? Nee toch? :P

Laatst gewijzigd op: 25-04-2013 01:58

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 02:06

Niks mis mee!

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Vrouw s (Deelnemer 54782) (1966)

25-04-2013 02:12

Vrouw naar mn hart! :)

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

25-04-2013 02:18

Ik begrijp je wel, Mystic, wat je status ook moge zijn.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Vrouw s (Deelnemer 54782) (1966)

25-04-2013 02:21

Beetje offtopic...maar mn status?? Ik geef gewoon mn mening?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

25-04-2013 02:23

Ik bedoelde: of je nou een vanilla meisje bent, een lesbienne, een sub of een bi-sub.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Vrouw s (Deelnemer 54782) (1966)

25-04-2013 02:25

Ah, op die fiets...nou, maakt ook niet uit, iedereen is toch weles bloedgeil gewoon :P

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

25-04-2013 02:42

Oh ja ???
;-)
Vertel eens?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 07:30

Ik ben hetero, maar ook ik deel de stelling van Vrouw. Wat heeft in godsnaam biseksualiteit met geborgenheid te maken, Charlotte?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 11:55

Gecompliceerd gevalletje penisnijd lijkt me.

Donderklompen

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 15:03

Ik vind het volgende opvallend :

In dit draadje wordt door menigeen gezegd dat mannen net zo goed geborgenheid, intimiteit en etc...zoeken...

In vele andere draadjes en in dagboeken wordt juist geklaagd over mannen...o.a. dat ze oppervlakkiger zijn in een bdsm-relatie, dat het hun teveel om hun sexuele behoeftes gaat...

C'est tout...

(ps: Ik heb totaal niets tegen bisexuele vrouwen maar ik kreeg meteen het gevoel dat Vrouw op Charlotte reageerde en niet op wat ik schreef...zo bleek ook wel weer een tijdje later in andere draadjes...jammer...soit.)

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 15:12

Misschien omdat de "foute" types meer in trek zijn, zelf veel meer jagen en zo met meer subjes in aanraking komen.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 15:25

Als je dat doortrekt zeg ik dus eigenlijk dat het jullie eigen schuld is...

Gelukkig volgt niemand die lijn verder, das wel fijn dan.

Ga denk ik toch maar een poosje buiten zitten en van de zon genieten.

Dus.

Doei.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 15:38

Hallo Don QuiRob,

hahaha komt Rob van het Engelse woord "rob"???

Ja da's helemaal waar dat foute mannen meer jagen en zo met meer subjes in aanmerking komen.

Volgens mijn ervaring blijven zo'n cont(r)acten niet duren, tenzij de subjes ook het jagerspad gekozen hadden - dan kan het wel prima gaan.

Maar maar maar verder denkend, lijken de "foute" mannen juist te jagen op de subjes die kwijlen van onvoorwaardelijke overgave. En daar gaat het fout. Er is niks mis met een D die een potje ruige sex en BDSM en verder geen poespas wil, en al helemaal niet samen wil ontbijten - ook al is het vers geperst sinaasappelsap en gerookte paling en vers gebakken broodjes.
Zolang hij daar voor uitkomt! Dat is wat ik denk dat Charlotte meende te zeggen.

Dat is niet genoeg, het gaat om het niet afgesproken machtsmisbruik - dat evenzeer in vanilla relaties geldt. Die foute mannen genieten juist van een subje te laten smachten, en zelf niks te geven. Is dat BDSM? Kan ja, maar niet mijn idee erover.

Rob deed mijn fantasie weer op hol slaan. Laten we samen eens een bank overvallen. Da's heel wat anders dan een revolver tegen de kop krijgen en samen een bank MOETEN overvallen.

Misschien is het wat vroeg voor dergelijke 10 meter diepgaande filosofische gedachten, maar ik moet straks weg en moet nog pakken enzo...

Liefs van Arella

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 16:11

One persons trash, is the other persons treasure...

Ik geloof sinds kort niet meer in foute mannen of vrouwen. Wel in verwachtingen. Niet alleen die van een ander maar ook die van mezelf.
En in mijn gedrag...

Mensch in eerste plaats.
Daar wil ik in blijven geloven...

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 16:22

En als iedereen vervolgens op voorhand vertelt wat je van hem/haar kunt verwachten, zijn we weer blij en kunnen we genieten van de overeenkomsten en de verschillen de verschillen laten.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

25-04-2013 16:25

Isis dat is helemaal waar,

het gaat em om bewust valse verwachtingen te creeëren. Dat vind ik fout - niet enkel een spel willen spelen - daar is niks mis mee.
Een relatie beloven en maar één keer om de zes maand willen spelen.

Als de spelpartners dan opgedroogd zijn, vragen : hoe gaat het met je.

En hééééééél erg beledigd zijn als je dan zegt : je kan aan het gas.
Want het was toch een welgemeende en goedbedoelde vraag.

Liefs van Arella

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Man s (Deelnemer 5979) (1958)

25-04-2013 17:34

Voor mij geldt in ieder geval dat ik bdsm niet zonder geborgenheid zou willen of kunnen. Voor mij is bdsm een vorm van intimiteit en vanuit die intimiteit moet je elkaar, los van de verschillende rollen, bieden wat een relatie waardevol maakt: geborgenheid, respect, spanning, waardering en intellectuele en emotionele voeding.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 13:05

“Terwijl de vrouw moeite doet om de sfeer/warmte vast te houden rent de man na de BDSM het liefst een rondje om.

Waar.. of te kort door de bocht?”

Freule, volgens mij is het inderdaad kort door de bocht, maar ook heel erg waar. Tenminste, daar waar het om seks gaat binnen relaties. Dus waarom zou dat in Bdsm relaties anders zijn? Ik hoor en zie nauwelijks iets anders om mij heen, dan dat mannen na de daad zich het liefst zouden willen terug trekken. Nog liever: Afrollen en pitten. (http://www.bdsmzaken.nl/content/bzk-fbr-frm.asp?tabelid=45212#45212)

Ik kan niet voor mannelijke subs spreken maar bij mannelijke dominanten lijkt mij het verschil niet zo groot. De daad als het ultieme bewijs voor de verovering. Wat daarna komt aan maatschappelijk gewenst gedrag is voor watjes. Een dominant die beweert dat geborgenheid juist iets is dat zijn verovering inhoud geeft, liegt dattie barst en gebruikt dit alleen om zijn kans op een succesvolle verovering te vergroten.
Als hij kans ziet om de sub te overtuigen van zijn onbedwingbare behoefte aan geborgenheid, ligt hij bij sommige subs beter in de markt dan de “foute” bruut.
Hoewel daar beslist ook een markt voor is.

Het is zoals al vanaf de jaren 70:
80% van de bevolking vindt samen met Jacques Herb nog steeds: “Neen een man niet mag huilen”. Laat staan een dominant.
Toch is er onder subs ook nog steeds een groeiende behoefte aam dominanten die ”ook iets van zichzelf laten zien”.
Voor de goede orde, daarmee wordt dus niet het afrol -en pit gedrag bedoeld dat het eigenlijke gevoel is, maar het door subs gewenste gedrag van een traan en geborgenheid. Dus een beetje handige dominant maakt daar gebruik van.
Het gaat er ook helemaal niet om dat het zijn ware gevoel is, maar dat de sub denkt dat het zo is.
Wil je het nog makkelijker hebben?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

26-04-2013 13:24

Als het bestaansrecht van bdsm wetenschappelijk bewezen moet worden, haak ik direct af Daniël.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 13:38

Meen je dat nou Daniël? Dat mannen alleen maar sociaal wenselijk gedrag vertonen naar vrouwen toe omdat ze anders geen toegang meer krijgen tot haar kut?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

26-04-2013 13:40

sissi, gewild of ongewild laat iemand ons een kijkje in zijn keuken nemen.
;-)

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 13:40

Dat is precies wat ik bedoel sissi..

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 13:52

Dus alles doen en zeggen om het haar, op welke (Vanilla/BDSM) manier dan ook, naar de zin te maken zodat hij uiteindelijk krijgt wat hij wil. De zg. nazorg is dus eigenlijk voorzorg? Vermoeiend toneelspel lijkt me.
Ik moet zeggen dat ik niet in complete shock ben, het is wat je als vrouw zijnde denk ik wel voelt/weet, maar het niet zo wil benoemen om voor jezelf de illusie in stand te houden dat het allemaal zo echt mogelijk is.

Hoe zou een man zich gedragen als dit allemaal niet hoeft?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

26-04-2013 13:56

Ik ben het met je eens sissi.
Daniël's uitspraken komen me voor als die van een in de liefde teleurgsteld, maar hitsige man, zeker nadat hij je vorige vraag positief beantwoordde. Of sla ik de plank mis Daniël?

Bovendien hoef je niet per definitie bdsm-er te zijn om je met list en bedrog "toegang tot een kut te verschaffen".

Laatst gewijzigd op: 26-04-2013 14:00

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 14:05

Misschien is jou antwoord ook wel een sociaal wenselijk antwoord Odee ... eventueel toekomstige subjes lezen natuurlijk ook mee en jij wilt natuurlijk ook toegang tot 'kut' ...

Ik vertrouw nu niemand meer ... thanks Daniël ;o)

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

26-04-2013 14:07

Een onaangenaam vooruitzich sissi, de rest van je leven niemand meer vertrouwen. "Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten", schiet me plotseling te binnen.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 14:14

Stond toch echt een smilie achter mijn nooit meer vertrouwen opmerking hoor Odee. Maar ik ben wel voorzichtig met wie ik vertrouw, je kunt iemand immers wel voor de kop kijken maar niet erin ... kijk maar even naar je eigen profielfoto ;o) Toch?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Man s (Deelnemer 5979) (1958)

26-04-2013 14:15

beste Daniel,

Spreek voor mijzelf. Wat jij zegt over de houding van mannen zegt vooral iets over jou. Ik herken mij er in ieder niet in.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

26-04-2013 14:16

Dàt is nou precies wat ik bedoel, joopX.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 14:18

Ben het voor het eerst, maar dan ook totaal, oneens met je Daniel. Maar ook totaal dus. Zo.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 14:23

Hoe hou je je partner tevreden ... luister naar Chris ;o)
http://www.youtube.com/watch?v=M902ZJHzaLE

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Vrouw s (Deelnemer 59925) (1964)

26-04-2013 15:08

'Dat mannen alleen maar sociaal wenselijk gedrag vertonen naar vrouwen toe omdat ze anders geen toegang meer krijgen tot haar kut?'

Wat een sombere kijk op het wezen van de man Daniel.

De man is egocentrisch in jouw beeld en vertoont aangepast sociaal gedrag om iets in eigenbelang, of mogelijk zelfs ten koste van de ander te berereiken?
Alle mannen lijden aan een anti_sociale persoonlijkheidsstoornis?
Of begrijp ik het verkeerd?

Laatst gewijzigd op: 26-04-2013 15:53

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 16:01

De man zoals Daniël hem schetst past perfect in het beeld dat tegenwoordig neergezet wordt op de commerciële zenders.
"Help! mijn man is klusser".
"Help! mijn man kan niet dansen".
En zo zullen er ongetwijfeld nog meer varianten (te bedenken) zijn.
De man volgens Daniël past ook perfect in het beeld dat in sommige culturen leeft waar de vrouw zichzelf moet bedekken omdat de man het niet aankan om (delen van) haar lichaam te zien en zichzelf niet zou kunnen beheersen.
Ook al schetst Daniël dus een, in mijn ogen, behoorlijk negatief beeld van de man, hij is niet de enige.
Je kunt je dus afvragen of er iets van waarheid in zit...

Persoonlijk (zie mijn eerdere post in dit draadje) ben ik ervan overtuigd dat we beiden op zoek zijn naar hetzelfde (liefde, aandacht, waardering, genegenheid, respect om maar even iets te noemen).

Ik ben wederom blij dat ik een Vrouw ben!

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 16:08

Ik ook !

Natuurlijk schuilt er waarheid in ; dat type man ( en vrouw ) is er genoeg. Maar ook genoeg bij wie dat anders is.
In welke verhouding geen idee, who cares...Poll, mnr More ?

Is ook zelden zwart-wit, zo van het is er wel of het is er helemaal niet. Gradaties, jawel. ( dat was m'n moeilijke woord voor mezelf van vandaag )

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Vrouw s (Deelnemer 59925) (1964)

26-04-2013 16:11


Er zijn ook vrouwen die mannen gebruiken, dat is niet exclusief voor mannen, al willen sommigen zichzelf dat graag doen geloven.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 16:37

Rasa, ik heb het even opgezocht en vond onder meer het volgende:

“Mensen met de antisociale persoonlijkheidsstoornis kunnen heel innemend en charmant zijn, maar kunnen door impulsiviteit en gebrek aan inlevingsvermogen snel in conflicten terechtkomen. Ze liegen vaak in hun voordeel en zijn niet bang, wat mogelijk verklaart waarom zij de consequenties van hun handelingen niet inzien. Berouw, empathie of schuldgevoel komt bij ASP-lijders niet of slechts in verminderde mate voor.”

Je zou denken dat men hier zo’n beetje het gedrag van de gemiddelde man beschrijft, nog even zijn bdsm geaardheid daarbuiten gelaten.

Maar in tegenstelling tot wat de heren Odee en JoopX hier aan clichés ventileren, ben ik zeker benieuwd naar de ervaringen van subs hier op Bdsmzaken, in hun contacten met dominanten, waarbij na één of enkele contacten de “click” niet aanwezig bleek.

Niet voor niets opende bluangel onlangs een draadje met de volgende tekst:

“ik zie de meest lieve open eerlijke ontroerende en betrouwbaarste advertenties
voorbij komen ., ze presenteren zich op een gouden dienblad aan met het hoogste knuffelgehalte.,en de meest intense bdsm beleving
waarom is het in de praktijk dan zo anders ...althans mijn ervaring”

Ik vraag mij af, in hoeverre het uitblijven van enige uiting met betrekking tot de hang naar gebogenheid bij dominanten hier een rol heeft gespeeld.
Ik vraag mij af in hoeverre subs of vanilla vrouwen daar na de seks op zitten te wachten.
Ik vraag mij af in hoeverre vrouwen en mannen eerlijk zijn tegenover elkaar, zodat vrouwelijke orgasmes en mannelijke tederheid niet gefaket hoeven te worden.
Ik vraag mij af in hoeverre vrouwen en mannen eerlijk zijn tegenover elkaar, zodat seks door de vrouw niet als corvee en door de man niet als verplichting tot presteren hoeft te worden gezien.
Ik vraag mij af in hoeverre vrouwen en mannen sowieso eerlijk zijn ten opzichte van hun eigen gevoelens. Hoe vaak moet ik hier lezen dat men pas op veel latere leeftijd durfde toe te geven aan onderdanige of dominante gevoelens?
Dat men durft te accepteren dat het daarbij gaat om vernederen, pijnigen en onderwerpen om daar de bevrediging uit te halen?

En dan hier aan komen zetten dat geborgenheid een onmisbaar element is in die beleving?
Kom op zeg. Dat geloof je zelf toch niet?
En zelfs als dit wel het geval zou zijn, heb dan niet de gore moed om een ander de maat te nemen met dat softe gewauwel. (Dat laatste is niet voor jou bestemd rasa, maar dat wist je al)

Laatst gewijzigd op: 26-04-2013 16:39

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

26-04-2013 16:46

“MENSEN met de antisociale persoonlijkheidsstoornis kunnen heel innemend en charmant zijn, maar kunnen door impulsiviteit en gebrek aan inlevingsvermogen snel in conflicten terechtkomen. Ze liegen vaak in hun voordeel en zijn niet bang, wat mogelijk verklaart waarom zij de consequenties van hun handelingen niet inzien. Berouw, empathie of schuldgevoel komt bij ASP-lijders niet of slechts in verminderde mate voor.”

"MENSEN" Daniël?
Aan de hand van eerdere van je uitspraken zou dan geconcludeerd mogen worden dat je je niet tot deze categorie schaart.

Als je bovendien de moeite hebt willen nemen de geciteerde tekst "even op gezocht" te hebben ontstaat er vanzelf een cliché waar jij zo wars van lijkt te zijn.

Laatst gewijzigd op: 26-04-2013 16:54

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 17:07

Mijn waarde Odee. Ik bespeur hier de behoefte om mij uit te dagen voor een wedstrijdje ver pissen. Bespaar je de moeite. Die ga ik niet aan met lieden die anderen kwalificaties toedichten welke door vooroordeel zijn ingegeven en zijn je postings voor mij moeilijk te begrijpen zolang die het "De W van stampot niveau" hebben.

Je wilt geen antwoorden van mij, want die geef je jezelf al

Daarbij zijn jouw soort opvattingen mij uitentreuren bekend. Tussen ons zal het nooit wat worden.
Gelukkig.

Laatst gewijzigd op: 26-04-2013 17:11

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

publicatiestop Man D (Deelnemer 79690) (1948)

26-04-2013 17:15

"Wedstrijdje ver pissen", wéér een ciché.
Een dergelijk westrijdje zul je ongetwijfeld winnen al was het maar om het feit dat ik er niet aan deel zal nemen. Ik confronteerde je slechts met je eigen uitspraken over 'de man' en 'de mens' waarbij ik opmerk dat je uit je slof schiet en een aanvalende houding aanneemt en geen moeite doet je merkwaardige uitspraak ook maar enigszins te nuanceren of toe te lichten.

Opfrissertje:
26-04-2013 13:38 "Meen je dat nou Daniël? Dat mannen alleen maar sociaal wenselijk gedrag vertonen naar vrouwen toe omdat ze anders geen toegang meer krijgen tot haar kut?"

Daniël (1957)
26-04-2013 13:40 "Dat is precies wat ik bedoel sissi.."

I rest my case.

Edit 17:35 typefout hersteld

Laatst gewijzigd op: 26-04-2013 17:36

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 17:28

Daniel, geen idee wat je opeens mankeert maar normaal gesproken ben je een stuk genuanceerder.

Mijn reactie was alleen maar omdat je zelf de "gore" ( nou, nou ) moed hebt om ook voor mij als man te spreken en me een beeld op te leggen wat totaal niet bij me past en waar ik ook voor pas.

Pas later kom je met "de gemiddelde man", voor dat type lul zal het vast gelden ja.
Blij dat ik niet gemiddeld ben :D

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Vrouw s (Deelnemer 63547) (1962)

26-04-2013 17:38Hoewel er een kern van waarheid zit in wat Daniël beweert, vermoed (denk, hoop) ik toch dat hij hier enigszins chargeert.
Het romantisch idealisme is niet uitsluitend voorbehouden aan de vrouwtjes, en de behoefte aan de oudste beweging ter wereld niet aan de mannetjes, dus komt het weer neer op de juiste combinatie.
Misschien zijn in bdsm-land de eisen te specifiek, en de verwachtingen te hooggespannen voor een succesvolle match.
Flexibiliteit, en vooral de tijd nemen voor elkaar zou die kansen kunnen vergroten, en niet te vergeten de waardevolle les van Daniël: vertrouw niemand waar een lul aan hangt!.
Een D kan nog zo mooi praten, een s merkt echt wel of hij wezenlijk aandacht voor haar of hem heeft, en dat is toch een van de belangrijkste dingen wanneer je een meer diepgaande relatie zoekt.

De andere kant is ook een optie, pure bdsm, je doet het wel, of je doet het niet met deze D. Geen romantische verwachtingen of de schijn daarvan.
Maar zelfs dan moet de s toch het benodigde vertrouwen in de betreffende D ergens vandaan halen.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 22:57

Ja, natuurlijk chargeer ik, rachab. Tenminste, als je daarmee de oude betekenis van “aandikken” bedoelt.

Zoals je weet ben ik niet vies van een pittige discussie en daarbij is het chargeren een nuttig hulpmiddel om dingen duidelijk te krijgen. Zoals die hypocriete schijn verontwaardiging van lieden als Odee, welke zich duidelijk wensen te onderscheiden van de 80% der Nederlandse mannen die ik hier heb proberen te omschrijven.
Het merendeel van de mannen in het algemeen, is tot zowat alles bereid om een vrouw te kunnen veroveren. Dus waarom niet in bdsm land en waarom niet met je anders voor doen dan je bent?
Het is nu eenmaal een gegeven dat men zich tijdens een verovering graag van zijn beste kant laat zien, of dit nu terecht is of niet. Als het maar scoort. En dat doet een gevoelige dominant bij bepaalde subs.
Dat heb ik proberen te beschrijven.

Ik snap die hele ophef niet. Als vriend Odee zich niet aangesproken voelt en graag bij die gevoelige 20% wil horen, hoeft hij toch niet te reageren door mij de kwalificatie “als die van een in de liefde teleurgesteld, maar hitsige man” toe te kennen? Maar het feit alleen al dat hij zich kennelijk aangevallen voelt door mijn beschrijving van de gemiddelde man doet vermoeden dat hier een open zenuw geraakt is.

Je kan mij midden in de nacht wakker maken voor een goede discussie, maar dan graag met argumenten die er toe doen. Niet met het uitbraken van afgekloven clichés.

Laatst gewijzigd op: 26-04-2013 22:59

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 23:15

Citaat:
“Mijn reactie was alleen maar omdat je zelf de "gore" ( nou, nou ) moed hebt om ook voor mij als man te spreken en me een beeld op te leggen wat totaal niet bij me past en waar ik ook voor pas.”

Don QuiRob,

In mijn eerste posting heb ik het al over 80% van de Nederlandse mannen welke ik een bepaalde eigenschap toe schrijf, waarvan ik denk dat die niet ver bezijden de realiteit valt. Als jij jezelf daar niet in herkent, dan hoor je toch gewoon bij die andere 20% en spreek ik toch niet voor of over jou?

Wat is dan het probleem ? Of klopt volgens jou mijn beschrijving niet, want dan kunnen we daarover argumenteren.

Laatst gewijzigd op: 26-04-2013 23:19

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 23:42

Ah, de ruilhandel relaties. Zolang jij je gedraagt zoals ik wil, ben ik voor eeuwig jouw slavin, en natuurlijk hoort daar de kut bij.
Zal vast wel tamelijk veel voorkomen, en ik zeg niet eens dat het verkeerd is. Zelfs niet eens bewust ervaren.

Zo nu we toch de cliché toer opgaan : vrouwen willen mannen voor hun geld. Nu ja sommige vrouwen dan toch. Is daar eigenlijk iets mis mee, zolang de man krijgt wat hij nodig heeft? Bv. vrouw krijgt toegang tot de vette bankrekening + de sleutels van de BMW, maar zorgt dat het huishouden op rolletjes loopt, en dat hij bij zijn vrienden kan pochen met een klassevolle vrouw, desnoods zorgt ze voor zijn kids en Dobermann.
Ja natuurlijk Dobermann, een echte alfa man neemt toch geen genoegen met een dwergpoedel of hamster.

Of, mannen willen sex, maar een hoer spreekt hun niet zo aan. Toch wel, alleen beseffen ze het niet, want ze willen er niet voor betalen. Ja dat doen ze toch wel, in de vorm van een etentje, tederheid, geborgenheid, en héél af en toe een luisterend oor.

Zo lang de handel duidelijk is en de betrokken partijen eerlijk zijn, fijn toch?

Nu ja, het is niet het soort relatie dat ik ambieer.
Maar wel degelijk bestaat.

Ik ken Daniël niet persoonlijk, maar het beeld van iemand "in de liefde teleurgesteld, maar hitsige man", klopt volgens mij niet. Hitsig misschien wel, hahaha.

Liefs van Arella

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 23:44

Ik ben het eens met Daniël maar misschien omdat de vrouwen die zich op deze site vertoeven een behoorlijk hoog libido hebben, dat Daniëls uitspraak onwaarschijnlijk lijkt voor die vrouwen?

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

26-04-2013 23:48

At Daniel ;
Precies, was alleen die nuancering van die 80 % een beetje kwijtgeraakt in de rest van je postings.
Pas later komt dat weer terug, maar goed dat zal je charcheren wel zijn dan.
Moet daar beter niet op ingaan. Staat genoteerd. ( Krijg je als dwalende ( en malende ) ridder, windmolens overal ! )

Laatst gewijzigd op: 26-04-2013 23:49

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

27-04-2013 00:08

Hahaha, da's nog beter dan vloekende ridder - dat was de bijnaam van mijn vader op zijn werk.
Het was deel van een sprookje als 1 april grap. Er waren ook nog andere ridders.
Authentiek gebeurd : toen mijn vader dat sprookje las, werd hij woest en riep : godverdomme! Voor de 2 keer dat ik vloek, noemen ze mij de vloekende ridder, nondedju! Dat zijn dus echt wel historische woorden geworden.
Zo, een vrolijke noot om het WE in te gaan.

Liefs van Arella

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

27-04-2013 00:11

Daniël:
“Maar in tegenstelling tot wat de heren Odee en JoopX hier aan clichés ventileren, ben ik zeker benieuwd naar de ervaringen van subs hier op Bdsmzaken, in hun contacten met dominanten, waarbij na één of enkele contacten de “click” niet aanwezig bleek.”

Neem me niet kwalijk, maar dat is toch een geheel andere discussie? Als je wilt weten hoe de ervaringen zijn van subs (en dan met name hier op bdsmzaken) in hun contacten met dominanten waarbij de “click” niet aanwezig was, dan staat het je toch vrij om een nieuw topic te openen?

Waarbij je dan de vragen die je hier gesteld hebt, zoals:
“Ik vraag mij af, in hoeverre het uitblijven van enige uiting met betrekking tot de hang naar geborgenheid bij dominanten hier een rol heeft gespeeld.
Ik vraag mij af in hoeverre subs of vanilla vrouwen daar na de seks op zitten te wachten.
Ik vraag mij af in hoeverre vrouwen en mannen eerlijk zijn tegenover elkaar, zodat vrouwelijke orgasmes en mannelijke tederheid niet gefaket hoeven te worden.
Ik vraag mij af in hoeverre vrouwen en mannen eerlijk zijn tegenover elkaar, zodat seks door de vrouw niet als corvee en door de man niet als verplichting tot presteren hoeft te worden gezien.
Ik vraag mij af in hoeverre vrouwen en mannen sowieso eerlijk zijn ten opzichte van hun eigen gevoelens. Hoe vaak moet ik hier lezen dat men pas op veel latere leeftijd durfde toe te geven aan onderdanige of dominante gevoelens?
Dat men durft te accepteren dat het daarbij gaat om vernederen, pijnigen en onderwerpen om daar de bevrediging uit te halen?”
gewoon kunt stellen en er vast wel subs zijn die daar antwoord op willen geven.

In dit topic ging het (volgens mij tenminste) met namen om de zoektocht naar geborgenheid van subs en de stelling dat Dominanten na “het spel” zich het liefst bezig houden met andere zaken zoals een rondje hardlopen.

geslotenRe: Vrouwen zoeken BDSM mét geborgenheid.. mannen BDSM

Uitgeschreven deelnemer

27-04-2013 00:16

Dat heeft toch allemaal met elkaar te maken...

Mijn acties

Je kunt geen draadje meer starten. Voor gesprekken kun je terecht bij de Groepen.

181 Deelnemers op de site. 22020 Actieve deelnemers. 189 actieve sessies.